Alejandro González Iñárritu:

Kada pogledate Povratnika, reći ćete 'vau'

The Revenant
Foto: Reuters
1/6
04.01.2016.
u 12:00

Od pojave lavine do hranjenja DiCaprija sirovom jetrom bizona, meksički redatelj otkrio je detalje snimanja ovog iščekivanog filma

Zadnjih 15 godina meksički redatelj Alejandro González Iñárritu jedan je od cijenjenih kulturalnih ambasadora Hollywooda. Inspiriran istinitim događajima, Povratnik prikazuje snagu ljudskog duha i avanturu preživljavanja u ekspediciji neistraženih dijelova kanadske divljine. 

Za redatelje je ovo prava duhovna drama – Cijela priča je o sjećanju. Sjećanju na članove obitelji, izgubljeni ud, kosu. Glavni lik želi 'zakrpati' uspomene. Prisjeća se samog sebe i ponovno rađa –  rekao je Iñárritu za  The Guardian. Ovo je hommage originalnoj kinematografskoj tradiciji. Vremenima kada su redatelji odlazili na lokacije i imali stvarne izazove.

Snimanje 'Povratnika'

Snimanje na lokacijama Britanske Kolumbije i Alberte trajalo je devet mjeseci. Iñárritu i njegova filmska ekipa od lokacije do lokacije znali su putovati i po dva sata, a snimati i na -40°CPriča je snimana kronološki, upotrebljavalo se prirodno svijetlo u dugim neprekinutim kadrovima. Produkcija je specifična jer uvjeti rada nisu bili mnogo drukčiji u odnosu na konačne scene. 

Suradnja s DiCaprijom

– Još nisam imao ovako jednostavnu suradnju. Leonardo je odvažan, a poticao me da napravimo i više nego što se tražilo – rekao je.

Iñárritu priznaje i da je trebao razuvjeravati glumca od raznih ideja. Sve opasne scene uvježbavali su tjednima i mjesecima, a svaki odjel imao je profesionalce iz raznih područja. Za scene gdje DiCaprio jede sirova jetra bizona, našalio se da je bila stvarna, ali i priznao da je glumac zaista pristao na brojne izazove kako bi stvarnije prenio priču.

Ovo je hommage originalnoj kinematografskoj tradiciji

Kada ga pogledate, vidjet ćete u kolikim razmjerima je sniman i reći "vau" – tvrdi meksički redatelj. Početni budžet filma iznosio je 60 milijuna dolara, a do kraja snimanja popeo se na 135 milijuna

Povratnik je nominiran za četiri Zlatna globusa (najbolji film, glumac, redatelj, glazba). 52-godišnji redatelj prvog je Oscara osvojio za Birdmana, upravo za vrijeme snimanja nove drame. Daljnje planove nije otkrio. Volio bi voditi malo mirniji život, iza njega su ipak poprilično uspješne filmske godine. 

>> Hollywoodski glumac priznao zašto ne glumi u nastavcima

Komentara 3

MB
mockin_bird
10:44 04.01.2016.

odličan film pogotovo scene prirode da ne spoilam previše

OZ
old.zetz
06:44 05.01.2016.

Nisam pas da kažem ili govorim 'vau'. Mogu reći 'divno', 'lijepo'... ali ne 'vau' ili 'mjau', ili 'av-av' za razliku od vas (malo slovo v)

KR
kresimirn
12:46 04.01.2016.

dooosadan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije