Natjecatelji showa „Tri, dva, jedan – kuhaj“ već nas peti tjedan zaredom uveseljavaju svojim kulinarskim vještinama.
Danas će imati nešto teži zadatak - kako od škrtih namirnica Dalmatinske zagore složiti ukusan brzi ručak. Kako su pripremili tradicionalni soparnik i janjetinu lešo s raštikom?
Poljički soparnik je prvi izazov drugog dana pripremanja delicija iz Zagore. Za ovo jelo, koje se s punim pravom našlo na popisu jela sa zaštićenim zemljopisnim porijeklom, legenda kaže da je Napoleon rekao kako je to jedini kolač na svijetu poslije kojeg se može uživati u vinu.
Natjecatelji s oduševljenjem rade soparnik jer su ga skoro svi radili kod kuće, tako da će žiri imati pune ruke posla u odabiru najboljeg recepta između deset različitih.
Slično će biti i s drugim današnjim zadatkom, odnosno janjetinom lešo s raštikom, koju će skoro svi pripremati na različiti načine. I dok će Đurđica kuhati cijeli komad janjetine, Evelina će meso najprije rastrančirati, a Nenad će pripremiti još i juhu s domaćim rezancima. Dok se njegova janjetina kuha, Mile će obilaziti 'susjede' kako bi provjerio jesu li povrće izrezali na sitne ili krupne kockice, jesu li kuhali meso i korjenasto povrće zajedno ili odvojeno, kako će servirati…
Osim što je usredotočen na natjecatelje i njihove izvedbe novih zadataka, Tomislav Špiček je uspio primjetiti da su Zlatan i Anka ponovno na susjednim jedinicama, te da si u pauzama kuhanja rado dijele savjete i namirnice... Hoće li njegovi komentari potaknuti Anku i Zlatana da razmisle ima li u njihovom odnosu nešto više od prijateljstva ili ljubav uistinu ide kroz želudac?
>>Špiček se pripremio - na ocjenjivanje tripica došao 'slinčekom'