Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAUBOJI

U Krnjaku ogorčeni na Hrvatske šume: Kamionima nam uništavaju ceste

30.12.2008.
u 17:52

KRNJAK – Prometnice u Krnjaku postale su neprohodne za lokalno stanovništvo. Glavnim krivcem općinski vijećnici označili su Hrvatske šume i kamenolom. Točnije njihove kamione. Teški kamioni u vlasništvu obiju tvrtki doslovce svakodnevno uništavaju kako asfaltni sloj, tako i dijelove prometnica koje su još makadamski putevi.

Država u državi
Isti problem imali su i u ozaljskom kraju, gdje su na račun Hrvatskih šuma padale optužbe da se ponašaju poput države u državi. Nakon nekoliko upozorenja ozaljskih vlasti problem je, barem u ovoj godini, riješen. U Krnjaku su odlučili također stati na kraj takvom ponašanju.

– Najteže je na cesti kroz Trupinjak. To je prešlo sve granice lošeg stanja. Već smo molili da se nešto poduzme po tom pitanju, ali je svake godine sve gore i gore – kazao je Dragan Matijević iz Krnjaka.

– Najteže je na dijelu koji prolazi pokraj kuća obitelji Perić i Mrkić – upozorio je općinski vijećnik D. Matijević. Prije dva mjeseca Županijske ceste nasipale su pijesak. No, kako se na tome dijelu nalazi kamenolom, a Hrvatske šume izvlače drva, veliki i teški kamioni baš su taj nedavno sanirani dio ceste ponovo razrovali.

– Prometnica je toliko potonula da svojim osobnim automobilima ljudi ne mogu proći, a ako uspiju udarne rupe im pričinjavaju znatnu štetu na autima – kazao je D. Matijević. S kamionima HŠ-a probleme imaju i u Krnjačkom Grabovcu te na cesti prema Čatrnji i Gornjem Skradu. Na toj cesti se čak iz šume izlazi s gusjenicama i na glavnu cestu, upozorio je Ivica Perković.

Načelnik općine Rade Kosanović priznao je da je taj problem konstantan i da ga pokušavaju na sve moguće načine riješiti.

Najteže u Trupinjaku
– Preveliko je opterećenje tih prometnica. Kroz Trupinjak je najteže. Uz to, netko je na početku skinuo oznake o dopuštenom osovinskom opterećenju. Svake godine Županijske ceste ih nasipavaju, ali se i vrlo brzo unište. Morat ćemo opet napraviti pritisak i službeno zatražiti da se vrati obavijest o ograničenju i da ih bolje održavaju – najavio je načelnik Kosanović. U Općini najavljuju da će već prvih dana 2009. i od ŽUC-a tražiti hitnu reakciju.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?