24.05.2013. u 23:00

Možemo uzvratiti istom mjerom, ali bolje je pogledati se u ogledalo, pa i ono Bildovo

Mogli bismo sada, nakon što su Hrvatsku dan za danom napali njemački mediji, uzvratiti istom mjerom, upozoriti na to koliko je zapravo Njemačka imala koristi od Hrvatske, a ne samo Hrvatska od Njemačke.

Mogli bismo spomenuti primjer najveće hrvatske telefonske kompanije koja je odavno u rukama Deutsche Telekoma i iz koje je samo lani dobiveno čistih gotovo milijardu kuna. A mogli bismo poput Grka izvlačiti Nijemcima nacističku prošlost i upozoravati na povremene provale neonacističkog divljanja.

No, možda je ipak bolje od svega reći još jednom ‘Danke, Deutschland’. Jer, to što pišu visokotiražni Bild i ozbiljni Süddeutsche Zeitung ipak nije neistinito, Hrvatska je zadužena zemlja, iako je dug u odnosu na BDP na nižoj razini od njemačke. Ali, hrvatsko gospodarstvo još diše na škrge i pitanje je hoće li imati snage za povrat dugova. A i korupciju smo pomalo zaboravili otkako je Sanader u Remetincu.

Umjesto da je svima nezaposlenost prva briga, oporba provodi konzervativnu revoluciju, izvlačeći pitanja ćirilice i homoseksualnih brakova, skupljajući bodove na povratku u prošlost. Zato je zaista dobro što nas upozoravaju i na to kako je homoseksualnost u nas, kako to piše Süddeutsche Zeitung, još tabu-tema.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?