Daruvar

1800 fanova u prepunoj sportskoj dvorani uglas pjevalo s Tonyem

tony cetinski (1)
Foto: Damir Špehar/Pixsell
1/7
24.12.2011.
u 15:00

Djelovao je jako raspoložen pa se penjao po zvučnicima kako bi bio bliže fanovima koji su u deliriju pružali ruke, te se na zvučnicima čak i izležavao.

23. prosinac je pjesma Tony Cetinskog ali i datum Božićnog koncerta koji je održao u Daruvaru s bandom pred oko 1800 raspjevanih Daruvarčana, ali i brojnih posjetitelja iz susjednih gradova.

Nakon što je na početku „Umro 100 puta dnevno“, publici je priznao da ga niti liječnik, koji mu je nastojao zabraniti nastup, nije mogao spriječiti da dođe u Daruvar. Nakon nekoliko hitova grlenu publiku je pokušao na brzinu „uhvatiti“ da neku njegovu pjesmu ne znaju pjevati, no nije mu pošlo za rukom, pa je nastavio nizati svoje ponajbolje hitove. Pritom je neprestano koketirao s publikom brojnim šalama, dosjetkama i forama, koje su, činilo se, ponajprije zabavljale njega samoga, a potom publiku.

Tek je na polovini koncerta „pronašao“ pjesmu koju nije baš sva publika znala, i to Floydovsku „Another brick in the wall“, koja se odjednom sjajno transformirala u njegovu već pomalo zaboravljenu, ali odličnu „Prah i pepeo“. Djelovao je jako raspoložen pa se penjao po zvučnicima kako bi bio bliže fanovima koji su u deliriju pružali ruke, te se na zvučnicima čak i izležavao.

U nekim pjesmama, gdje je trebao otpjevati visine, poput „Zbog nje“, malo ga je glas izdavao, no zato su tu bili prateći vokali, među kojima i mlađahni Mario koji je u nekoliko vrata u solo dionicama pokazao da nema ništa manje glasovne mogućnosti od svojega šefa. No, zato je Tony nakon što ga je publika dovukla na bis dao maksimum i maestralno izveo „23 prosinac“, „Od milijun žena“ i Čolićevu „Ti si mi u krvi“.

U svakom slučaju jedan nezaboravan doživljaj za sve posjetitelje u Daruvaru, jer kada se malo prodefiliralo kroz publiku na parteru ili tribinama, vidjelo se da grleno pjevaju i plešu i mladi, ali i starije gospođe i gospoda, koji su time pokazali da zaista cijene pjesme, posao i zasluženi zvjezdani status Tonya Cetinskog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije