poglavlja

19. Socijalna politika i zapošljavanje: Zaštita radnika

nezaposleni
Željko Hladika/Večernji list
15.06.2011.
u 21:39

Članstvo u Uniji donosi mogućnost jednostavnijeg zapošljavanja na europskom tržištu rada

Socijalna politika EU teži postizanju visoke stope zaposlenosti te sigurnih i održivih prihoda. Među ostalim, određuje i štiti prava radnika u slučajevima kolektivnih viškova, stečajeva i preseljenja poslovanja, kao i pravila o radnom vremenu i sigurnosti na radu te zaštiti zdravlja.

• Članstvo u Uniji donosi mogućnost jednostavnijeg zapošljavanja na europskom tržištu rada.

• Radi povećanja konkurentnosti europskog gospodarstva, uz sigurnost zapošljavanja i socijalnu sigurnost, dodatno se potiče cjeloživotno učenje, a europske strategije i fondovi potiču zapošljavanje onih skupina pogođenih dugotrajnom nezaposlenošću, kao i proširenje mreža socijalnih usluga za djecu, starije osobe i osobe s invaliditetom.

• Europsko zakonodavstvo usmjereno je prema stvaranju jednakih mogućnosti za sve, uključujući zaštitu načela jednaka plaća za jednak rad, te zabranu diskriminacije po bilo kojoj osnovi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije