Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16. listopada 1991.

22. obljetnica: 'Danas je i nebo zaplakalo za Blagom Zadrom'

Obilježena 22. obljetnica smrti Blage Zadre
Branimir Bradarić/VLM
16.10.2013.
u 15:13

Okupljenima se obratio i Ivica Arbanas kao izaslanik Vlade RH koji je istakao da je svaka stopa Vukovara natopljena krvlju i da samim tim Vukovar zaslužuje biti mjesto posebnog pijeteta.

Polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a zatim i programom ispred spomen biste na Trpinjskoj cesti danas je u Vukovaru obilježena 22. obljetnica od smrti zapovjednika obrane Trpinjske ceste i Borova naselja Blage Zadre.

– Hvala svima koji se i danas sjećaju moga oca i njegove žrtve za Hrvatsku. Drago mi je što hrvatski narod ne zaboravlja njegov lik i što je sve učinio u obrani Hrvatske, rekao je Zadrin sin Tomislav dodajući da je danas i nebo zaplakalo za Blagom Zadrom i hrvatskim braniteljima. Supruga Blage Zadro Katica prisjetila se da je toga 16. listopada 1991. godine, kada je poginuo njen suprug, vrijeme bilo također kišovito kao i da rane unatoč vremenskom odmaku ne zacjeljuju.

- O Blagi je do sada puno toga rečeno. Blago i svi poginuli su temelji hrvatske države i ujedno i garancije njezine opstojnosti. Na nama je danas da dograđujemo te temelje, ali i da se zapitamo radimo li ispravno. Budimo dostojanstveni njihovoj žrtvi, poručio je predsjednik udruge hrvatskih branitelja Zvonko Milas. Okupljenima se obratio i Ivica Arbanas kao izaslanik Vlade RH koji je istakao da je svaka stopa Vukovara natopljena krvlju i da samim tim Vukovar zaslužuje biti mjesto posebnog pijeteta.

– To je moj osobni stav. Stav ministarstva je da su na osnovu stradanja i Vukovar, i Borovo naselje, i Bogdanovci mjesta posebnog pijeteta. Vukovar bi to trebao postati i službeno jer to grad sa svim svojim žrtvama i činjenicom da je centar stvaranja hrvatske države svakako zaslužuje, rekao je Arbanas. Dodao je i da je dodjela odlikovanja Junak Domovinskog rata Blago Zadro, koju je pokrenulo ministarstvo branitelja, za sada zaustavljeno. Blago Zadro je čin general bojnika dobio posmrtno nakon što ga je odlikovao pokojni predsjednik RH Franjo Tuđman i do danas je jedini Vukovarac s tako visokim činom. Na Memorijalnom groblju danas je obilježena i 22. obljetnica pogibije prvog zapovjednika vojne policije Alfreda Hila.

>> \'Ćirilica ni Srbima ni Hrvatima neće donijeti posao\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije