NAJSTARIJA HRVATSKA BOLNICA

220. rođendan Kliničke bolnice „Sveti Duh“

Zagreb: Klinička bolnica Sveti Duh
Robert Anic/PIXSELL
23.08.2024.
u 22:50

Danas bolnica ima 1700 zaposlenika, prostire se na više od 33.000 četvornih metara i nastavna je baza većine fakulteta i visokih učilišta, koji djeluju na području Republike Hrvatske.

Klinička bolnica „Sveti Duh najstarija je hrvatska bolnica i 23. kolovoza obilježava 220 godina kontinuiranog djelovanja u pružanju zdravstvenih  usluga, priopćili su iz KBSD.   

Potekla iz Bolnice milosrdne braće, potom Zakladne bolnice, otvorene 1804. godine, smještene na uglu današnje Gajeve ulice i Ilice, Bolnica je u to vrijeme donijela značajan iskorak od ubožničkog načina zbrinjavanja pacijenata prema tokovima najsuvremenijih  trendova u medicini.  

Danas bolnica ima 1700 zaposlenika, prostire se na više od 33.000 četvornih metara i nastavna je baza većine fakulteta i visokih učilišta, koji djeluju na području Republike Hrvatske. Organizacijski strukturirana kao jedinstvena cjelina sa 7 klinika, 8 zavoda, Bolničkom ljekarnom, Dnevnom bolnicom i modernom Medicinskom knjižnicom, godišnje bilježi više od 450.000 epizoda liječenja. Danas Bolnica sudjeluje u mreži zdravstvene zaštite s 484 bolesničkih kreveta za odrasle, 100 kreveta dnevne bolnice, 70 kreveta za novorođenčad, 24 operacijske dvorane te s ukupnim kapacitetima specijalističko-konzilijarne zaštite i specijalističke dijagnostike, koju čini 120 ambulanti i dijagnostičkih službi.

„Pred bolnicom i njenim zaposlenicima je zadatak nastaviti implementirati najmodernije procedure i najbolje ishode liječenja, uz poticanje multidisciplinarnog i interdisciplinarnog pristupa. Cilj nam je također podržavati i poticati sve projekte u službi razvoja struka i infrastrukture, na način da Bolnica bude sigurno mjesto za liječenje bolesnika te poželjno mjesto za rad i razvoj novih generacija stručnjaka - “kazao je doc.. Igor Alfirević, v.d. ravnatelja Kliničke bolnice „Sveti Duh“ te dodao da ćemo se u vremenima koja dolaze truditi očuvati i unaprijediti  ono što su generacijama prije nas činili naši prethodnici. Duboko poštujući mjesto s kojega dolazimo, znamo gdje idemo. Na tom nam je putu, apsolutni prioritet briga za pacijenta i njegovo zdravlje. Fokus nam je – Čovjek, zaključio je Igor Alfirević.   

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije