PROMO

35 žena ponovno kreće u program pomoći starijim osobama preko projekta 'Zaželi'

Ivica Galovic/PIXSELL
11.08.2021.
u 10:07

Projekt provodi Općina Rešetari u suradnji s partnerima Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Podružnica Slavonski Brod.

Općina Rešetari započinje provedbu druge faze Programa zapošljavanja žena „Zaželi“ vrijednog 3,2 mil.kn kojim je zaposleno 35 žena.

Projekt „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno II“ provodi u sklopu II. faze programa Zaželi – program zapošljavanja žena, a financiran je bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u 100-tnom iznosu financiranja u vrijednosti od 3,2 mil. kn. Cilj projekta je pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama sa područja Općine, a njime je zaposleno 35 žena koje će brinuti o 210 korisnika starije životne dobi u nepovoljnom položaju, kojima je potrebna pomoć u svakodnevnom životu. Projekt provodi Općina Rešetari u suradnji s partnerima Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Podružnica Slavonski Brod.

U povodu početka provedbe projekta, održat će se konferencija za medije

13. kolovoza (petak) 2021. godine u 11:00 sati

prostorije Vatrogasnog doma Rešetari, Ul. Vladimira Nazora 29, Rešetari

na kojoj će sudjelovati načelnik Općine Zlatko Aga, voditeljica projekta Marina Romić i konzultantica na projektu Senka Vranić. konferenciji će biti predstavljene provedbene aktivnosti s osvrtom na značaj skrbi o starijim i nemoćnim osobama na području Općine.

Projektom se želi pridonijeti rješavanju problema nezaposlenosti i socijalne isključenosti nezaposlenih žena, starosti od 50 g. naviše, sa najvišim srednjoškolskim obrazovanjem, kao i rješavanju problema socijalne isključenosti i niske razine kvalitete života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području Rešetara. Razdoblje provedbe projekta je 15 mjeseci.

U prvoj fazi projekta radilo je 30 žena koje su se brinule za 220 korisnika. Projekt se provodio 30 mjeseci u vrijednosti od 4,96 mil.kn. sa 100%-tnim financiranjem iz Europskog socijalnog fonda. Projektom su ostvareni strateški ciljevi: borba protiv siromaštva, smanjenje nezaposlenosti te prevencija prerane institucionalizacije osoba starije životne dobi.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije