Mirovni proces

Abbas i Netanyahu u Washingtonu počeli nove pregovore

abbas
Reuters
02.09.2010.
u 17:51

Hillary Clinton kazala je da se sada pruža prilika da jednom zauvijek okonča ovaj sukob i stavi točku na desetljeća mržnje i krvoprolića između dva naroda.

U američkom State Departementu jučer su počeli prvi izravni pregovori između izraelske strane i Palestinaca nakon pune dvije godine stanke i neizvjesnosti. Američka državna tajnica Hillary Clinton, koja je bila domaćin izraelskom premijeru Benjaminu Netanyahuu i palestinskom predsjedniku Mahmudu Abbasu, kazala je da i se sada pruža prilika da jednom zauvijek okončaju ovaj sukob i stave točku na desetljeća mržnje i krvoprolića između dva naroda. Netanyahu je naglasio da će obje strane morati napraviti neke vrlo bolne ustupke, a Mahmud Abbas pozvao je Izrael da prekine izgradnju useljeničkih naselja i da odmah deblokira pojas Gaze.

Ključne riječi

Komentara 787

OB
-obrisani-
15:13 03.09.2010.

Iran je totalno neupucen libanonski krscani bi najradje sve Hizbolahovce vidjeli mrtve kao i subracu libanonske muslimane sa kojima su vodili vise gradjanskih ratova

OB
-obrisani-
19:06 02.09.2010.

Iz talijanske štampe. \"4 israeliani morti in sparatoria in Cisgiordania\" 31.08.2010.

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
07:00 03.09.2010.

Izraelci, Palestinci iz iste PM, nek idu obadva u MP3.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije