Humanitarna pomoć

Agrokor dosad donirao preko 6 milijuna kuna, Dukat 15 tona trajnog mlijeka

poplave
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
1/2
20.05.2014.
u 16:52

Dosadašnje donacije, koje Crveni križ dalje usmjerava ovisno o potrebama, obuhvaćaju 1 milijun litara Jane,više od 10.000 litara Zvijezdina ulja... Mljekarska industrija Dukat donirala 15 tona trajnog mlijeka, a skupljaju se i higijenske potrepštine i hrana duljeg roka trajanja, a doniraju i AK Siget i Hrvatski klub olimpijaca

U teškoj situaciji izazvanoj poplavom koja je zahvatila mnoga područja istočne Hrvatske, kao odgovorni članovi zajednice, Agrokor i njegove kompanije od prvog dana uključeni su u pružanje pomoći stanovnicima područja koja su dramatično pogođena elementarnim nepogodama koristeći vlastite resurse, navodi se u prioćenju.

Iz kompanije poručuju kako više od 500 Agrokorovih zaposlenika na terenu pomaže ugroženima te partnerima i kooperantima čiji su posjedi stradali u poplavama, izvlačeći stoku i sanirajući štetu.

Na područja Županje, Vinkovaca i Vukovara iz mljekarske industrije Dukat danas su otpremljene nove pošiljke trajnoga mlijeka, kao znak pomoći zaposlenika ove tvrtke stanovnicima kojima nakon zbjega od poplave treba najnužnija hrana.

U dva dana Dukat je iz Zagreba donirao 15 tona trajnoga mlijeka, a dukatovci prikupljaju i osnovne higijenske potrepštine i hranu duljega roka trajanja, što će biti dostavljeno izravno na poplavljena mjesta, ističe se iz te tvrtke.

I Autoklub Siget iz Zagreba, ponajveće udruženje vozača u Hrvatskoj, u suradnji s Hrvatskim klubom olimpijaca, pomaže unesrećenima - ravnatelju Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Petru Penavi predsjednik AK Siget i glavni tajnik Kluba olimpijaca Damir Škaro, te predsjednik i član Kluba Zoran Primorac i Dubravko Šimenc predali su prikupljene stvari za potrebite u poplavama.

Foto: AK Siget

Foto: AK Siget

>> Evo kako možete pomoći Slavoniji! Crveni križ prikupio 8,3 milijuna kuna!

Komentara 4

NV
novo vriijeme
14:37 20.05.2014.

Tako se pomaže svome narodu. Sada si OK.

MA
Matija100
15:05 20.05.2014.

Todorić pokazao da nije samo najveći tajkun u Hrvatskoj, nego da ima i srca za stradale. Ipak se uvijek nađe tipova koji pljuju i traže krivce u svemu. Valjda naučili od svog učitelja Milanovića.

DU
Deleted user
15:29 20.05.2014.

Agrokor je jedini moćan da može pomoći..Gdje su interšparovi, bile i lidli?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije