Danas u 18 sati Hrvatska igra protiv reprezentacije Španjolske, a mi smo organizirali najbolje gledanje tekme u gradu. Na jarunskom Malom jezeru, između pizzerije Dalmatino i košarkaškog igrališta u blizini prvog ulaza s Horvaćanske, na festivalu Chill&Grill gledat će se utakmica na velikim ekranima. Čak tri ogromne plazme raspoređene su u ugodnoj hladovini, a uz happy hour na šankovima bodrenje vatrenih će biti još ugodnije. Parking je dostupan svugdje oko festivala i idealna je destinacija za after work navijanje. Dobrodošli su i najmlađi, jer dok vi gledate tekmu, oni se mogu igrati na prostranoj ledini, plaži uz jezero ili dječjim zabavnim parkovima tik uz festival.
Chill&Grill traje sve do 4.7.
Ovo je najdulji Chill&Grill festival do sada, s bogatim gastro i glazbenim program kojeg detaljnije možete naći ovdje. Preko vikenda festival su posjetili brojni Zagrepčani koji su upravo na Chill&Grillu pronašli svoje mjesto za bijeg od vrućine. Uz brojne cooking showove koje su prezentirali neki od vrhunskih hrvatskih chefova Marko Palfi, Almo Čatlak i Jasmin Hajrula posjetitelji su uživali u brojnim jelima, a nastavak slijedi sljedećeg vikenda.
Publika je probala i sjajne specijalitete restorana koje je okupila Hrvatska Obrtnička Komora, a uz podršku Ceha ugostitelja Hrvatske obrtničke komore su bili predstavljeni tradicionalan i suvremeni načini pripremanja hrane. U Baranjskoj kući spremao se šaran na rašljama, konoba Galinac iznenadila je s morskim specijalitetima, a restoran Žganjer iz Jaškova osvojio je publiku s jedinstvenim burgerom.
Juneći jezik hit na festivalu
Kuhari renomiranog restorana Žganjer za posjetitelje su pripremili burger od junećeg jezika i coleslaw salatu. Juneći jezik je namirnica koja se danas više ne koristi tako često, za razliku od nekad kad se pripremao za jelo gotovo svaki dio životinje u preradi i prehrani. Jezik je namirnica koja je puna okusa i intermuskularne masnoće, a izvrsnost kvalitete dobiva se zbog načina pripreme "sous vide ". Takav jezik je kuhan u vakuumu 24 sata, narezan na komade 2X5 cm, začinjen sa osobnim blendom začina i pečen na grillu kako bi dobio željenu boju i intenzivniji okus. Poslužen je bio u brioche pecivu s Coleslaw salatom koja je karakteristična za to područje.
Inače, ovaj zanimljivi burger može se probati do 31.08. u Ozlju u Dnevnom boravku na rijeci uz Kupu u sklopu ponude restorana Žganjer. A oduševljenje onih koji su ga imali prilike kušati na subotnjem cooking showu, možete pogledati na fotografiji.
Svinjski lungić kuhara obrtničke škole
Kako svoja umijeća spravljanja hrane ne bi predstavljali smo vrhunski kuhari, pobrinuo se HOK, koji je priliku pružio i kuharima 1. i 2. razreda srednje škole. Za tu prigodu, odabrana je Obrtnička škola Slavonski Brod čiji su učenici Viktorija Graholjski, Petar Kolundžić i Toni Šakota pod mentorstvom svojih učitelja Tomislava Banića i Nade Galavić pripremali svinjski lungić u ogrtaču od slanine na izvedenom umaku s kremom od graška, hrskavim salatama i šparogama. A kako je to izgledalo i kako su se snašli, pogledajte na fotografiji.
Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Visa, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac market, Kotanyi, Citroën, Make It Count, Hrvatska Obrtnička Komora i Hilton.