pokrovac prijeti

'Ako do 15. 7. ne isplatite poticaje, iz Retkovaca kreće val prosvjeda'

seljaci prosvjed (1)
Davor Javorović/PIXSELL
04.05.2012.
u 12:23

Pokrovac je rekao da su ministar poljoprivrede i Vlada "prešli limit strpljivosti seljaka"

Čelnik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac na današnjoj je konferenciji za novinare u Retkovcima zaprijetio Vladi da će, ako do 15. srpnja ne budu isplaćeni svi poticaji kao i sva zaostala, a neisplaćena dugovanja prema poljoprivrednicima iz razdoblja bivših vlada, "iz Retkovaca još jednom krenuti val seljačkih prosvjeda".

Dodao je da "hrvatski seljaci i selo nikada nisu bili u goroj situaciji, a selektivnom isplatom poticaja Vlada očito želi podijeliti seljake i unijeti nemir među njih". 

– Nekima su poticaji isplaćeni, nekima još nisu. Ovo što s isplatom poticaja radi ova Vlada nisu radile ni vlade HDZ-a. Proljetna sjetva u Slavoniji je krenula prije mjesec dana, a neki poljoprivrednici, upravo zbog toga jer nisu još dobili poticaje, sjetvu još nisu obavili – tvrdi Pokrovac zamjerajući vladi Zorana Milanovića "selektivnu" isplatu poticaja i tvrdeći kako poticaji još nisu isplaćeni za oko 20.000 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva.

Pokrovac je rekao kako su ministar poljoprivrede i Vlada "prešli limit strpljivosti seljaka" i poručio da se "ne kockaju seljacima i selom" te podsjetio kako su i ranije akcije borbe za seljačka prava davale rezultata, a kretale su iz Retkovaca.

Komentara 3

MA
marras85
13:12 04.05.2012.

Hebo vas onaj koje te Poticaje izmislio, Poticati da bi neko radio svoju Zemlju ili da bi u ime neke Zemlje neki Kasirali Lovu.

VI
vital
20:12 04.05.2012.

ovo je prešlo svaku mjeru. Sada bi već vojsku trebalo poslati na tu.... Oni samo o poticajima laprdaju, ništa urod, ništa prinosi.Ako na ovako skupu hranu još uvijek kukaju, ne trebaju se tim baviti

Avatar wratnik
wratnik
14:07 05.05.2012.

Hrvatski potrosac placa svoje prehranbene namirnice dva puta. Prvi puta sa Poticajem kojeg drzava placa proivodacima (seljacima) hrane. Drugi puta kad idu u trgovinu da te iste namirnice kupe. Imali jos uopce netko razumjevanja za te poticaje,? a ako ima neka onda pokusa ustanoviti koliko ga kostaju te zivezne namirnice. (ti poticaji se placaju od poreza) dakle poreznici placaju tu proizvodnju, i kupuju to vec unaprijed placeno..-kakva je to logika? Upravilu bi sve ostale tvrtke trebale isto u Zagreb po njihove Poticaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije