TRI PRATEĆA PRAVILNIKA

Ako je apartmana previše, ne pomažu potpisi susjeda

27.08.2024.
u 06:30

Kuće i stanove za odmor, kao i njihove goste, treba tretirati kao klasične turiste, neke su od sugestija iz e-savjetovanja

Komentara 29

NK
Najam krova
07:25 27.08.2024.

Ništa nismo uradili ako damo blagoslov postojećem stanju. Novi i stari iznajmljivači po istim uvjetima.

GO
Gof33
08:29 27.08.2024.

Svaka zemlja kojoj je turizam primarna djelatnost je siromašna. Apartmanizacija uništava prirodu i resurse, sluganski mentalitet se razvija, domaće komponente gotovo više i nema, u glavnom strane banke i stranci financiraju apartmane i hotele, građevinski materijal nije made in Croatia, radnici Nepalci, profit ostaje agencijama preko Bookinga i Airbnba izvan RH, dok nama ostaje samo ljetna gužva i smeće . . .

CE
CenzuriranUskoro
08:47 27.08.2024.

Ako sam vlasnik kuće ili stana i plaćam sve komunalije kroz 12 mjeseci, zašto moram plaćati turističku pristojbu kao državljanin RH? Zašto se to ne provodi u Zagrebu iako je ista naknada propisana? Ako krenete da se to jednostavno mora, zašto onda boram plaćati komunalije svih 12 mjeseci u punom obimu i još onda k tome uveli dodatni porez za posjed te "kuće za odmor" iako se odmaram i živim u obje kuće ovisno o godišnjem dobu. Samo se izmišljaju nameti za nesposobnu birokraciju i parazite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije