Roditelji uhićenog:

"Ako je krao, gdje je taj novac, on nema ni lipe"

fina pljačka
Davor Puklavec/PIXSELL
27.01.2011.
u 23:15

U rujnu prošle godine nije imao novca ni da plati registraciju pa je prodao auto, kaže otac Mehmed, koji tvrdi da je njegov sin žrtva namještaljke

Roditelji Fehke Imamovića (35), uhićenog prošli četvrtak zbog sumnje da je od 2004. do 2008. sudjelovao u pet oružanih pljački banaka i poslovnica Fine po Zagrebu, i dalje su izvan sebe od šoka. Govore – nije kriv, učinjena mu je velika nepravda. Otac Mehmed tvrdi da su se već javili ljudi koji će mu dati alibi, odnosno s kojima je Fehko bio u vrijeme navodnog počinjenja zločina.

Bio sa sinom ili na poslu

A radio je, kazuju roditelji F. Imamovića koji žive u obiteljskoj kući u zagrebačkoj Dubravi, sve što je mogao da prehrani obitelj. Po struci frizer i vozač, već osuđivan zbog pokušaja ubojstva, a prijavljivan zbog razbojstva, krivotvorenja i nanošenja teških tjelesnih ozljeda, Fehko je posljednjih godina bio zaposlen u pekarnici, ali najviše se bavio građevinarstvom.

– Dugo je radio kod nekoliko obrtnika, ali nitko od njih nije ga htio prijaviti pa je davao otkaze i tražio nešto novo – priča otac te dodaje da nije moguće da je Fehko imao išta s pljačkama jer cijelo vrijeme provodi na poslu ili s mlađim sinom, od kojeg se ne odvaja, a druži se, kažu roditelji, jedino s dečkima s posla. Osim toga, Fehko, kategorično tvrde, uopće nema novca. Čak je lani u rujnu prodao auto jer nije imao za registraciju. Potom je htio kupiti neko vozilo za 200 eura, tek toliko da nešto vozi, no otac ga je odgovorio od toga.

Ratni put Bekavca

Sve je počelo, dodaju, kad je njihov sin, mlada nogometna nada, izgubio osobne dokumente i završio na bugarskoj tjeralici s nekadašnjim prijateljem Robertom Matanićem, no optužbe su protiv njega odbačene. I sada mu, kažu, netko namješta.

Za razliku od oženjenog Fehka, čija supruga upravo očekuje drugo dijete, Dražan Bekavac (38), kojeg se tereti da je ispod borova u Velikoj Gorici skrio 1,8 milijuna kuna iz pljačke Fine 2005., živi sam na Jarunu, bespravno, u gradskom stanu. Taj Dalmatinac koji je 2000. “pao” s kombijem punim droge pa je osuđen na četiri godine zatvora, u Domovinskom ratu nije se štedio. Uniformu je nosio od 1991. do 1996. Bio je i u specijalnim postrojbama te Prvom hrvatskom gardijskom zboru, a zapovjednici su mu bili Siniša Rimac i general Ante Filipović. Kao što Fehkovi roditelji kažu da im sin nije imao novaca, isto upućeni kažu i za Bekavca. Katkad, kažu, nije imao za platiti čistačicu u zgradi.

Komentara 32

OB
-obrisani-
04:43 28.01.2011.

Novac je NESTAO,, čudno,hm

KI
kikanić
07:32 28.01.2011.

Otac Mehmed je u šoku jer mu sina Fehke sumnjiče za krađu Fine, Ma nemoguče!!!Pa naš Fehke je baš dobar,on bi možda nešto klepnuo na sitno,možda malo tukao ljude ali baš da bi Fehke krenuo na Finu? Kakav šok za Mehmeda hahahahahaha

OB
-obrisani-
04:42 28.01.2011.

Lijepo san govorija našem Mami,,,daj učlani se u naš ADZ,,,ali eto,,nije me tija slušat,,, lijepo je udisati čisti hrvatski zrak,,i duboko u duši znat da NIsam Kriv ni zašta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije