ŽIRI ODLUČIO

Aleksandri Berić titula najuzornije seoske žene

Aleksandra Berić
KUU CERNIK
14.10.2024.
u 08:56

Natjecalo se 16 žena iz cijele Hrvatske koje obrađuju zemlju, bave se poljoprivredom, stočarstvom...

Aleksandra Berić iz Ljupine kod Nove Gradiške u Brodsko-posavskoj županiji najuzornija je hrvatska seoska žena. Odlučio je tako žiri 24. izbora Najuzornije hrvatske seoske žene održanom u Benkovcu u Zadarskoj županiji. Prva pratilja je Dijana Matuzalem iz Virovitičko-podravske županije, a druga Ivana Golenko iz Međimurske županije. Za titulu najuzornije hrvatske seoske žene natjecalo se 16 kandidatkinja iz cijele Hrvatske koje obrađuju zemlju, bave se poljoprivredom, stočarstvom, proizvode sireve, zimnice, likere, džemove i mnoge druge proizvode.

Aleksandra Berić je udana i majka dvoje djece. Magistrirala je agroekonomiku, a dodatnim obrazovanjem usavršila se u upravljanju projektima u ruralnom razvoju te postala stručnjak zaštite na radu, operater poslovne informatike i voditelj uredskog poslovanja. Osim toga, govori dva strana jezika i posvećena je očuvanju hrvatske baštine. Obitelj Berić godinama prikuplja starine, ruho i vrijednosti iz obiteljskog stabla, a A. Berić je odlučila sve to spojiti u projekt “Kuća moje baštine” – kuću za ruralni turizam koja će čuvati i promovirati hrvatsku baštinu. Obitelj Berić također upravlja farmom svinja za tov, gdje uzgajaju preko tisuću tovljenika godišnje za mesnu industriju, a obrađuju i 110 hektara zemlje. Aleksandra Berić je mlada i sposobna žena s puno ideja i velikim ambicijama. Kako je istaknuto u njezinu predstavljanju, samo joj je nebo granica.

Organizator je bila Udruga “Hrvatske seoske žene”, a izbor je održan pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, eurozastupnice Sunčane Glavak, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zaštite okoliša i zelene tranzicije, Zadarske županije te Grada Benkovca. Natjecanje koje se održava dulje od dva desetljeća postalo je iznimno prepoznatljiv događaj koji iz godine u godinu svjedoči primjerima žena koje brišu granicu između ruralnog i urbanog, potvrđujući se kao supruge, majke, uspješne poduzetnice i poljoprivrednice, ali i žene koje od osnovnih proizvoda stvaraju dodanu vrijednost.

GALERIJA Očaravajuće fotografije čarobnog oka Dalmacije: Prema legendi voda vrela skriva neprocjenjivo blago
Aleksandra Berić
1/28

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije