Na oku policajcima

Alen Ajkić u pritvoru zbog krađa, a traži odštetu od 400.000 kuna

ajkic01_krs_221210
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
22.12.2010.
u 18:31

Javnosti poznat po tome što su ga u ožujku pretukli policajci u civilu, mladi Karlovčanin istodobno očekuje početak postupka u kome od države traži odštetu od 400.000 kuna

Policija je u srijedu u 13 sati na Županijski sud privela Alena Ajkića (20), hrvatskoj javnosti poznatog po tome što su ga u ožujku na benzinskoj postaji Tifon u karlovačkoj četvrti Švarča premlatila trojica policajca u civilu. Tereti ga se zbog krađe i teške krađe, a odlukom istražne sutkinje Županijskog suda u Karlovcu Jasminke Mušnjak Jerinić određeno mu je 48-satno zadržavanje.

– Pritvor je uslijedio zbog bojazni da će ponoviti djelo, a za saslušanja je iznosio obranu – doznajemo od glasnogovornice Županijskog suda u Karlovcu Alenke Laptalo.

Ajkića se tereti da je u kolovozu i rujnu provalio u dvije kuće – u ulicama Slave Raškaj u četvrti Švarča i Herte Turze u četvrti Dubovac – odakle je ukrao mobitele i kreditnu karticu s koje je podigao 1500 kuna. Na Bašćinskoj cesti, također na Švarči, iz automobila je navodno ukrao autoradio, a sveukupno je počinio štetu od 13.000 kuna.

Na Županijskom sudu saslušavan je nešto manje od dva sata. Odvjetnik Željko Olujić, koji ga je zastupao nakon što je pretučen na benzinskoj crpki, nije upoznat s time da je Ajkić osumnjičen za krađe, jer ga na ovom slučaju nije angažirao.

– I dalje očekujemo početak glavne rasprave na Općinskom sudu u Karlovcu u predmetu "Ajkić protiv Republike Hrvatske" – kaže zagrebački odvjetnik Željko Olujić.

Zbog premlaćivanja u ožujku Ajkić od države potražuje 400.000 kuna. Ta afera potresla je Policijsku upravu karlovačku, koju je “pročešljala” i unutarnja kontrola Ministarstva unutarnji poslova. Četiri su policajca prvotno suspendirana. Jedino je kazneni postupak pokrenut protiv Kristijana Maglića, koji je za provođenja istrage bio u pritvoru, jer je utvrđeno da je upravo on tukao Ajkića.

Policajci su vraćeni na posao.

Komentara 3

IS
istima
19:55 22.12.2010.

Evo.... i tko veli da su batine nekoga opametile......

LE
leptirica11
22:18 22.12.2010.

zna policija biti kojekakva...istina...ali ovaj smrad isto smrdi,i ne da mu NEBI trebalo dati isplatu već izgon njemu i njegovim roditeljima koji su ga sebi rodili-nama na sramotu i štetu.I on bi oštetu...fuuuujj...A ŠTO SE TIČE POLICIJE UKOLIKO SU PREKRŠILI OVLASTI nek ih kazne...Ali ovaj samo sa slike može isprovocirati a kamo li...ma dobro da mu ja nisam policajka!MOŽDA bi u tom slučaju morao tražiti puno veći iznos od zamišljenog...PA tako što...pa to je prijetnja za svakog normalnog građanina LIJEPE NAŠE,za koju se ipak ovaj mladac nije borio,a bojim se niti nitko njegov...a sad bi 400.000. ma boga ti...pa da nemora jedno vrijeme u pljačku,jelda braco!

BR
branko007
08:45 23.12.2010.

vec sam se zabrinul di je nestal A.A da nije na nekoj humanitarnoj akciji kad ono.....evo GA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije