Put od tjedan dana

Američki ledolomac krenuo prema zarobljenim brodovima na Antarktici

Xue Long ledolomac
Foto: Reuters (Ilustracija)
05.01.2014.
u 09:36

Američki ledolomac 'Polarna zvijezda' krenuo je na poziv Australije, Rusije i Kine prema Antarktici kako bi pokušao osloboditi kineski i ruski brod koji su ostali zarobljeni u ledu.

Američki ledolomac 'Polarna zvijezda' krenuo je na poziv Australije, Rusije i Kine prema Antarktici kako bi pokušao osloboditi kineski i ruski brod koji su ostali zarobljeni u ledu.  Ovog tjedna evakuirana su 52 turista i znanstvenika koji su na tom području bili od Božića, piše AP.

Ledolomac bi trebao pokušati pomoći ruskom brodu 'Admiral Šokalski', koji je okovan ledom od 24. prosinca. Također, pokušat će osloboditi 'Snježnog zmaja' zahvaljujući kojem su putnici s ruskog broda u četvrtak evakuirani helikopterom, koji je potom i sam zarobljen u ledu. Američki brod putovat će tjedan dana do zarobljenih brodova.

>> Kineski ledolomac spašavao druge, sad se ne može probiti kroz led

Komentara 5

Avatar @veNLO
@veNLO
10:24 05.01.2014.

Ekipa znanstvenika sa sobom povela turiste kako bi im oni financirali putovanje kojim bi pokazali turistima i svijetu posljedice "globalnog zatopljenja". A onda završili putovanje u ledu koji je najveći u posljednjih nekoliko godina budući da smo na početku malogg ledenog doba. Međutim, algoreovci koji vode kampanju zaglupljivanja čovječanstva uvjeravajući ih da je crno zapravo bijelo, odnosno da smo u periodu zatopljenja uzrokovanim ni manje ni više već ljudskim djelovanjem, ne odustaju od svoje izlizane priče. Kako bi drugačije i naša porezna uprava naplaćivala trošarine po količinama CO2 koje ispuštaju automobili, gdje bi drugo našli opravdanje za harač da nije "globalnog zatopljenja" koje je stvarno globalno zahlađenje. Da nije bilo CO2 iz automobila, globalno zahlađenje bi nastupilo i prije.

NE
Nepokolebljiv
15:23 05.01.2014.

Ledolomac Americke Obalne Straze "Zvjezda Sjevernjaca" (u sluzbi 25 godina i na kraju vjeka trajanja) je upravo prosao remont koji ce produziti vjek za slijedecih 8 - 10 godina. Ameri imaju jos dva jednaka ledolomca. Kako su uvjereni u "globalno zatopljenje" moze potvrditi i podatak da je u Congresu zatrazen proracun za gradnju jos 4 ledolomca po cijeni od 850 miliona dolara svaki

OR
orao10
19:40 05.01.2014.

Nista bez Amera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije