Koji ste tip?

ANKETA Opskrbite li se kruhom prije neradnih nedjelja ili u panici tražite trgovinu koja radi?

Hrvati kruh plaćaju skuplje o Nijemaca
Emica Elvedji/PIXSELL
07.08.2023.
u 12:14

Hrvati očito ne mogu bez kruha. Dokaz tome su statistički podaci, ali i velike gužve koje su se u nedjelju stvarale u rijetkim trgovinama koje su radile. U Hrvatskoj se kruh peče čak i na benzinskim postajama

Nedjeljne gužve u trgovini na zagrebačkom Rudešu, redovi pred benzinskim postajama. U pitanju nije neka velika akcija niti sniženje. Ljudi su pohrlili rijetke trgovine koje su jučer radile, a prilično je odjeknula vijest da se na pojedinim benzinskim postajama sada peče kruh.

Posljedica je to zabrane rada nedjeljom koja je na snazi od 1. srpnja. Prema njemu, trgovine mogu raditi samo 16 nedjelja u godini. Hrvati se pravo nisu ni naviknuli, a već im je ovaj vikend uslijedio drugi šok. Još jedan neradni dan pao je odmah do nedjelje, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

I stoga gužve u trgovinama koje su radila pa čak ni na benzinskim postajama u potrazi za koricom kruha zato ne čude. Hrvati su inače veliki ljubitelja kruha. Prema nekim podacima, jedemo najviše kruha i pekarskih proizvoda na razini cijele EU. U 2021., prosječni Hrvat pojeo je čak 62 kilograma kruha i pekarskih proizvoda.

 

Komentara 4

MA
Makbe
14:36 07.08.2023.

Kakav čovjek moraš biti da zbog tvoje komocije ili nebrige u nedjelju ili na blagdan ideš maltretirati prodavače i ljutiti se ako je trgovina zatvorena, a tebi treba trajno mlijeko, kruh i salama. Sve si to mogao kupiti dan prije. I prodavači žele obiteljski dan u nedjelju.

MR
mrdolek1
13:30 07.08.2023.

Pecite sami. Bolje i jetinije !

DU
Deleted user
14:19 08.08.2023.

Što fali kruhu starom dva dana pa i više? Kupim u "Mlinaru" obični polubijeli i traje tri dana i dobar je .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije