Aktivisti

Anonymous prisluškivao razgovor između FBI-a i Scotland Yard-a

anonymous grčka
Foto: Anonymous/Youtube
1/2
Autori: mvi/VLM, tri/VLM
03.02.2012.
u 13:23

-Informacije su bile namijenjene policiji te će zbog toga jer su ilegalno pribavljene biti provedena istraga - stoji u priopćenju FBI-a.

Skupina Anonymous objavila je snimljeni telefonski razgovor između FBI-a i britanskog Scotland Yarda, izvještava BBC. Poziv koji se dogodio prije nekoliko mjeseci otkriva informacije o praćenju Anonymousa, ali i drugih sličnih skupina. U telefonskom razgovoru policija izmjenjuje informacije o datumima planiranih uhićenja, ali i o dokazima koje posjeduju protiv skupine.

Anonymousi su također objavili i email FBI-a na kojemu se vide email adrese sudionika telefonskog razgovora.

- Informacije su bile namijenjene policiji te će zbog toga jer su ilegalno pribavljene biti provedena istraga - stoji u priopćenju FBI-a.

Anonymous poručio Grčkoj: Vi ste ubili demokraciju

Frakcija hakerske grupacije Anonymous napala je stranice grčkog ministarstva pravosuđa prosvjedujući protiv mjera štednje koje su grčkoj nametnuli EU i MMF, potvrdila je glasnogovornica ministarstva. Stranica je bila nedostupna dok ponovno nije "vraćena u ruke" ministarstva, javlja Reuters.

Članovi Anonymousa povezani su s brojnim napadima na internetske stranice diljem svijeta, a glavni im je cilj kazniti vlade za njihovu politiku, koju organizacija nikako ne odobrava, ili prokazati da napori korporacija da pohane svoje podatke nisu dostatni.

– Učlanili ste se u MMF protiv volje svoga naroda... Demokracija je rođena u vašoj zemlji, ali vi ste je ubili – poručili su Anonymous u dvominutnom videu koji je postavljen na stranice ministarstva.

Komentara 6

TO
Toni50
15:53 03.02.2012.

Učlanili ste se u MMF protiv volje svoga naroda... Demokracija je rođena u vašoj zemlji, ali vi ste je ubili – I šta sada nakon 2 minute istine i realiteta u Grčkoj ? =staje ono što vladajuča mafija moračiniti jelel je velika mafija iz centra Brisela naredila i odredila da rade i kako da postupaju sa svojom stokom sitnoga zuba !!!

OB
-obrisani-
16:12 03.02.2012.

Toni50,lepo je sto si protiv birokratije,ali da li si za zivot na tudjem racunu ziveti?Sve je to lepo i razumem Grke ali upravo su Grci ili njihova administracija odgovorni za njihovu situaciju.Bacati krivicu na nekog drugog je.......daleko od stvarnosti....Parole ne cine zivot.Zvuce lepo.inteligentno....Ali racuni se moraju platiti,pa onda fiozofirati....

TO
Toni50
18:18 03.02.2012.

3.02.2012. u 16:12h zeljkonl je napisao/la: .Parole ne cine zivot.Zvuce lepo.inteligentno....Ali racuni se moraju platiti,pa onda fiozofirati.... Idemo malo filozofirati o realitetu..... Teoretski i naivno gedajuči si u pravu; a u praksi si krivo .. Računi se moraju platiti ! ! Odgovori samo na ovo čiji računi tko ih je napravio a tko je dužan obvezan da ih plati sa kamatama na kamatu ? Jeli to normalno i pošteno karakterno ? Sa druge strane je idiotsko pokvareno kada se busamo u demokraciju i nedamo je, da narod sam -grci sami odu na referendum... Jesu li grci tražili novac od EU ? Ili su im ga ( diktatori ) nasilu pod njihovim uslovima ugurali ??? Koliko ono 200 milijardi su našli u Švicarskoj što su Grci spremili na sigurno od krize .. Šta je sa time ? Naravno da nemaju; nemaju svi ----- Objasni mi još i ovo kako če naša dijeca iz EU-a kroz 50 godina moči uvjeravati da su nam dužni djeca današnjih grka i da trebaju da stežu kaiše oni loši i da vračaju lovu nama dobrima ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije