OBOJE DOBILI OPOMENU

Ante Prkačin u Saboru izvrijeđao zastupnicu, s govornice vikao: 'Slušaj nakazo jedna...'

Urša Raukar Gamulin i Ante Prkačin
Foto: Internet TV Hrvatskoga sabora
1/3
06.07.2022.
u 17:38

- Koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu - poručio je zastupnici Raukar Gamulin

Zastupnik Ante Prkačin (Domovinski pokret) u Saboru je danas s govornice zastupnicu Uršu Raukar Gamulin (Možemo!) nazvao nakazom. Prkačin je uvodno o govorio o Zdravku Mariću, a potom Uršu Raukar nazvao "simpatičnom zastupnicom". Ona je, kako je istaknuo, jučer govorila o migrantima te kako se Ukrajinci drugačije tretiraju od migranata iz drugih zemalja.  

- Možemo li isto tretirati one na čijim licima vidimo prvenstveno mržnju i agresivnost, kojih dolazi 95% vojno sposobnih muškaraca, i ovaj nesretni narod koji je došao ovamo iz bijede i rata. Nađite mi jednog hrvatskog vojnika da kuka nad sudbinom afganistanskih izbjeglica. Nad njihovom sudbinom kukaju oni koji su navijali za Srbe i Jugoslavene dok smo se s njima tukli jer nisu imali dovoljno hrabrosti da se opredijele kao što bi se opredijelili da im se rodio još jedan Josip Broz Tito - rekao je, a u Raukar mu je s mjesta doviknula: "Sram vas bilo"

- Slušaj nakazo jedna, koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu - glasno joj je Prkačin odgovorio, a Željko Reiner ga je zaustavio i dodijelio mu opomenu. Opomenu je potom dobila i Raukar. 

Na incident u sabornici osvrnula se preko Twittera Dalija Orešković.

- Teško je opisati dno na koje je Hrvatski sabor pao. Nisu problem politički obračuni, koliko god žestoki i neugodni bili. Problem su zastupnici koji su prešli granicu elementarne ljudskosti i pristojnosti. Svega 5,6 dana od prošlog incidenta Prkačin je danas Uršu RG nazvao nakazom - istaknula je. 

 

Komentara 73

TO
Torcida80
17:59 06.07.2022.

Da ona nije njega prekinula u izlaganju nebi ni on njoj odgovorio tako. To šta je osoba žensko nema veze, niko ne pada na više na žensku “ugroženost”. Da je moga bit malo pristojniji, moga je

Avatar Original_Brexit
Original_Brexit
18:40 06.07.2022.

Zbori istinu.

ST
StariSokol
19:30 06.07.2022.

Čudno da gospođa Oreškvić ne prepoznaje da se u Saboru to dešava od kada je u njega ušla zadnja garnitura u kojoj je i ona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije