NOVI MINISTAR OBRANE

Anušić: Čuo sam se s predsjednikom Milanovićem. Otkrio o čemu su razgovarali

Vukovar: Okupljanje ispred Memorijalne bolnice uoči početaka obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
18.11.2023.
u 20:25

Anušić je, podsjetimo, na dužnost stupio ovog četvrtka, kao nasljednik Marija Banožića koji je prošlog vikenda skrivio prometnu nesreću kod Vinkovaca u kojoj je poginula jedna osoba

U Koloni sjećanja ove se subote u Vukovaru našao cijeli državni vrh, među kojima su bili i predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković koje se moglo vidjeti i kako se rukuju. Prema procjenama, u gradu je na ruti je bilo ukupno više od 150.000 ljudi, branitelja i preživjelih iz rata, a hodao je i novi ministar obrane Ivan Anušić.

Anušić je, podsjetimo, na dužnost stupio ovog četvrtka, kao nasljednik Marija Banožića koji je prošlog vikenda skrivio prometnu nesreću kod Vinkovaca u kojoj je poginula jedna osoba. Novi ministar je tako u razgovoru za RTL otkrio kako se već čuo s predsjednikom Milanovićem, a u idućim tjednima će dogovoriti plan rada. 

Vukovar: Okupljanje ispred Memorijalne bolnice uoči početaka obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
1/47

- Čuli smo se jučer telefonom, nismo se sada u Vukovaru uspjeli naći. Naravno, čestitao je i bio je to normalan razgovor u kojem smo se dogovorili da ćemo se narednih dana i tjedana s kabinetima dogovoriti što je bitno za odraditi, eventualno neke zaostatke, te buduće projekte koji čekaju mene kao ministra i njega kao predsjednika - objasnio je.

- Razina je to koja se mora ispoštovati u okviru zakonskih ustavnih okvira - poručio je Anušić.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Kolona sjećanja prolazi trasom dugom 5,5 kilometara, od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava

Komentara 6

PR
prajdali100
20:53 18.11.2023.

Poštovani ministre ! Prioritet svih prioriteta je ubrzana modernizacija HV sa težištem na nabavci modernih PZO sustava i protuoklopnih sredstava.

DU
Deleted user
08:17 19.11.2023.

Zna Zoki skim sad ima posla nije to Banožić ,ovaj će mu skresat od prve,zato i drži jezik,da ga nebi pregrizao

BA
BartolomejIV
00:01 19.11.2023.

Slučajni se još kao premijer dokazao kao neprijatelj i rušitelj hrvatske vojske, njega Anušić treba držati što dalje od vojske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije