RASPRAVE OKO POTPORE UKRAJINI

Anušić: Milanović je zabranio načelniku Glavnog stožera da dođe na Odbor za obranu

Zagreb:  Arsen Bauk i Ivan Anusic o sjednici odbora za obranu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
16.10.2024.
u 12:43

Ovo je urušavanje sigurnosne arhitekture RH, sigurnosnog okruženja, smatra Anušić

– Predsjednik Zoran Milanović nije se protivio odluci o sudjelovanju pripadnika oružanih snaga RH u aktivnostima NATO-a za potporu Ukrajini (NSATU) dok je bio Washingtonu – prokomentirao je ministar obrane Ivan Anušić uoči sjednice Odbora za obranu. Anušić je iznio i kako je Milanović zabranio načelniku Glavnog stožera Tihomiru Kundidu da dođe na današnju sjednicu Odbora.

– Poslao je svoja dva politička savjetnika, Olujića i Miljenića. Zabranio je načelniku Glavnog stožera da bude prisutan. Bio je to još jedan pokušaj da se iz potpuno neutralnog, stručnog pogleda objasni što znači ta misija NSATU-a – kaže Anušić, prenosi N1.

– Iz tog razloga pokušalo se maknuti medije sa sjednice Odbora, ali to nije uspjelo. Ovo je urušavanje sigurnosne arhitekture RH, sigurnosnog okruženja – dodao je.

POVEZANI ČLANCI:

Inače, Milanović je odbio dati suglasnost za sudjelovanje u NATO-voj aktivnosti za sigurnosnu i obučnu potporu Ukrajini (NSATU) u Njemačkoj, dogovoreno na summitu Sjevernoatlantskog saveza u Washingtonu u srpnju ove godine. Milanović je osudio rusku agresiju, nazvavši je „nedopustivom” i „kršenjem međunarodnog prava”. Istaknuo je da je Ukrajina žrtva i da joj treba pružiti svu potrebnu humanitarnu pomoć, što će Hrvatska činiti i dalje, ali „bez sudjelovanja pripadnika oružanih snaga”. 

Nakon predsjednikova odbijanja, Vlada je zatražila suglasnost Sabora koji bi je morao dati dvotrećinskom većinom. Nakon što se Milanović ranije usprotivio sudjelovanju hrvatskih vojnika u misiji obuke ukrajinske vojske EUMAM, to nije prihvatio ni parlament.

>> VIDEO Ministar Davor Božinović komentirao odbacivanje kaznene prijave protiv Anne Dujić


 

Komentara 13

CE
cenzura
12:51 16.10.2024.

Lukašenko, Orban, Milanović............. natavi niz!

Avatar Storm95.
Storm95.
13:06 16.10.2024.

Ekonomski rejting smeće..... Podrška Komšiću..... Stavljanje ćirilice u Vukovar u zoru+ policija na roditelje branitelja+ Saša Sabadoš usmrtio branitelja..... Brat Krešo muljator..... Ministar Ranko Selamalejkum i izgubljeni vlak.... Blokada granice sa Srbijom, a kapitulacija već sutradan..... Izvođenje specijalaca na branitelje na Markovom trgu..... "Baci to negdje" o ploči HOS-a.....Lex Perković. Tvrdnje da će, ne donese li se lex Perković branitelje svakodnevno loviti i zatvarati po Europi (veliki pravni stručLJak) ...."Autsorsing" bolnica i škola...Prodaja Croatia Osiguranja..... Predstečajne nagodbe..... Remont MIG-ova koji su se vratili u dijelovima.... Tvrdnja da se Pelješki most NIKAD neće i NE MOŽE izgraditi..... Navijanje za koridor kroz Neum..... Insistiranje da se autoceste daju u koncesiju. .......... Ima još, ali i ovo je jasno.

Avatar Storm95.
Storm95.
13:04 16.10.2024.

Strpljen spašen! ..Sitno brojo Titov gardist. A onda u kakvu ruskim novcem financiranu firmu na zasluženu plaću.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije