UMJERENA RETORIKA

Anušić: 'U stranci postoje različita mišljenja, ali treba paziti na jedinstvo HDZ-a'

Ivan Anušić komentirao unutarstrančke izbore u HDZ-u
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
13.02.2020.
u 11:04

"To se ponijelo na početku, ali će se spustiti. Ne smije se tako nastaviti, spustit će se lopta na zemlju", ustvrdio je Anušić.

Član Predsjedništva HDZ-a Ivan Anušić izjavio je u četvrtak da će se unutarstranačka kampanja u HDZ-u, koja je krenula žestoko, spustiti te izrazio nadu da će se nastaviti u korektnom tonu, istaknuvši da uvijek treba paziti na jedinstvo stranke.

Anušić, koji je kandidat za potpredsjednika HDZ-a u stožeru Andreja Plenkovića, na izlasku iz Banskih dvora najavio je da će predsjednik HDZ-a Plenković predstaviti svoj program za unutarstranačke izbore u subotu.

Komentirajući nedavne izjave iz dvaju HDZ-ovih izbornih stožera, onoga Kovača, Penave i Stiera s jedne strane te Plenkovića s druge, kazao je da je kampanja krenula žestoko.

"To se ponijelo na početku, ali će se spustiti. Ne smije se tako nastaviti, spustit će se lopta na zemlju", ustvrdio je Anušić.

Dodao je da postoje suprotstavljena mišljenja, ali da u tim mišljenjima kandidati trebaju "uvijek gledati i paziti na jedinstvo stranke i na osobe kojima se obraćaju".

Anušić je izjavio da u suprotnom stožeru ne vidi krivce za gubitak HDZ-a na predsjedničkim i parlamentarnim izborima te da ne želi nikoga optuživati, jer je priča oko izbora završena.

"Ja sam rekao tko je krivac za izgubljene izbore, podnijeli smo tu odgovornost, ja kao šef stožera i svi oni koji su bili involvirani. Da se moglo više, moglo se, očito se nije i to je to", kazao je.

Ustvrdio je da su izbori izgubljeni neovisno o tome tko je koliko bio aktiviran, a da se to jasno vidi ako se izlistaju događanja, izjave članova HDZ-a, njihove profile na društvenim mrežama.

 

Komentara 4

BA
bakulušić
12:14 13.02.2020.

Tuđman bi rekao: - Politički diletanti! HDZ je pred raspadom, pobijedit će oni što nose vijence na Sutjesku, ovo je njihovo vrijeme. Ostali mogu na slobodne dane. I čekati prijelazni rok. Uostalom, velika koalicija će trajati desetak godina pa imaju dovoljno vremena za osnivanje novih stranaka.

Avatar Syssko
Syssko
11:05 13.02.2020.

Šta znači pad vlade ili smjena predsjednika HDZ/SDP partije kada će narod izabrat opet iste??? Pa gledat ćemo 95% istih likova, bilo KRADEZE-ovce ili SDP-ovce, jednake politike samo će obrnut retoriku, ako HDZ ode u opobu pričat če priće koje je SDP prićao kao opora a SDP će radit na vlasti isto ono protiv čega je urlao u saboru na HDZ-ove politike! IDI...TI KOJI IH IZABERU ĆE I DALJE KOPAT PO SMEĆU!

SA
sambo
13:57 13.02.2020.

Gubitnik, Škoro ga razbio i on je uz Plenkija? Bušić - malo bi u HDZ malo ne bi, Plenković - došao prije dva dana u HDZ, a Anušić - došao jučer...To pokazuje tko sve čini Plenkovićev tabor...i onda kažu da nisu lijevo? Ustvari, u pravu su SAD nisu lijevo, ali po potrebi i to će...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije