izbjeglička kriza

Austrija će vraćati migrante koji nemaju namjeru tražiti azil u Njemačkoj

22.10.2015., Spielfeld, Austrija - Na austrijsku granicu stiglo vise od 2000 migranata, a tisuce su jos u dolasku.  Austrijska policija uvodi red jer je pritisak iz Slovenije prevelik. Izbjeglice autobusima krecu prema Njemackoj.  Photo: Vjeran Zganec Rog
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
15.01.2016.
u 11:33

Njemačka je zadnjih tjedana pooštrila kriterije za ulazak migranata te je svakodnevno počela vraćati izbjeglice u Austriju

Austrija će onemogućiti ulazak migrantima koji imaju namjeru proći kroz Njemačku umjesto da zatraže azil u toj zemlji, rekla je ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner u radijskom intervjuu.

Njemačka je zadnjih tjedana pooštrila kriterije za ulazak migranata te je svakodnevno počela vraćati izbjeglice u Austriju, rekla je austrijska policija ovaj tjedan.

"Kakva je trenutačna situacija na njemačko-austrijskoj granici? Samo oni koji imaju namjeru tražiti azil u Njemačkoj propuštaju se, a oni koji žele dalje šalju se natrag", rekla je Mikl-Leitner za ORF.  "Mi ćemo takve izravno zaustavljati na našoj južnoj granici od kraja sljedećeg tjedna", rekla je, misleći na granicu sa Slovenijom.

Stotine tisuća migranta prošlo je kroz Austriju i Njemačku od rujna, kada su dvije zemlje otvorile svoje granice.

Komentara 6

Avatar sodomare22
sodomare22
13:38 15.01.2016.

Uspjeli uslikati jednu ženu u mnoštvu ratnika ISIS-a i Al-nusre. Sramota da Europa pada bez ispaljenog metka.

MA
malena27
12:30 15.01.2016.

UN upozorava da ce i ove godine,samo iz Turske, u EU uci oko milion novih izbjeglica. Zapravo nitko tocno ne zna koliko je izbjeglica uslo prosle godine na tlo EU. Procjenjuje se oko jedan do dva miliona. U narednih trih tri do cetiri godine moguci broj je osam miliona kako je prorokovao - planirao Jean-Claude Juncker na pocetku izjeglicke krize.

ZI
zimerman
16:09 15.01.2016.

Svi imaju namijere trazit Azil u Njemackom ,ako ne barem tako mogu reci I koga ce onda vracat I gdje . Ovo sa izbijeglicama postaje zalosno I smijesno svaki Dan donesu Novi zakon Koji ne mijenja nista samo da bio da bi zavarali narod I ostali na vlasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije