Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez zida

Austrija odustaje od barijere na Brenneru

Wolfgang Sobotka
Foto: Reuters
1/4
07.05.2016.
u 12:55

Riječ je o planu pomoći zemljama iz kojih zbog ekonomskih razloga dolaze izbjeglice u Europu.

„Na Brenneru neće biti nikakvi zid i granica neće biti zatvorena“, kazao je austrijski ministar vanjskih poslova Wolfgang Sobotka u Meranu, u talijanskoj regiji Trentino-Alto Adige, gdje prisustvuje kongresu Južnotirolske pučke stranke (Südtiroler  Volkspartei-SVP). Sobotka je naglasio da ako Italija bude provodila svoj zadatak glede migranata, onda neće biti potrebne nikakve kontrole na austrijsko-talijanskoj granici. Austrija u potpunosti podupire plan talijanskog premijera Mattea Renzija, kazao je Sobotka.

Riječ je o planu pomoći zemljama iz kojih zbog ekonomskih razloga dolaze izbjeglice u Europu. Taj plan pudupire i Europska komisija i sada financijski stručnjaci u Bruxellesu razrađuju njegovu financijsku provedbu. 

„Moramo stvoriti infrastrukture i mjere potrebne u Libiji i ostalim državama“ iz koji migranti kreću preko Sredozemlja u Europu, kazao je Sobotka i dodao kako se nada da će se Europska komisija zauzeti za provedbu plana. Sobotka je negirao da su radovi na eventualnoj barijeri na Brenneru potaknuti zbog izbornih razloga. U Austriji se bira novi predsjednik republike, a u drugi izborni krug, koji će se održati 22. svibnja, ušli su kandidat desničarske ksenofobične stranke (Fpö) Norbert Hofer i kandidat zelenih Alexander van der Bellen.

>>Zbog moguće nove izbjegličke rute Austrija prijeti ogradom prema Italiji

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar brk2101
brk2101
13:39 07.05.2016.

„Na Brenneru neće biti nikakvi zid i granica neće biti zatvorena“, kazao je austrijski ministar VANJSKIH POSLOVA Wolfgang Sobotka...“ Čega ministar?

TR
tragurion1954
13:10 07.05.2016.

Glavno da Slovenci još drže svoje žice na granici s Hrvatskom. I izgleda da ih nije sram! A naši liberali i slični lijevi to ne vide, oni su naučeni da je neovisnost nešto loše. O nacionalnoj svijesti da ne govorimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije