ZA NEPOVJEROVATI

Austrijanci šokirani motivom: Tinejdžer (14) otkrio policiji zašto je sjekirom ubio svog brata (36)

German police arrest long-sought alleged Red Army Faction militant
Foto: LIESA JOHANNSSEN/REUTERS
1/2
17.09.2024.
u 23:50

Tinejdžer je rekao da je brata napao i ubio zbog dugogodišnje svađe, navodi se. Braća su se navodno svađala oko "kućanskih poslova", rekao je glasnogovornik lokalne policije Heimo Kohlbacher za "Heute", pozivajući se na izjavu osumnjičenika. Izjava 14-godišnjaka, kako izvještava "Heute", sada će biti provjerena

Vijest da je 14-godišnji dječak iz Mürzhofena (okrug Bruck - Mürzuschlag) u austrijskoj pokrajini Štajerskoj priznao policiji da je ubio svog 36-godišnjeg brata, o čemu smo danas već pisali, šokirala je ne samo Štajersku nego i cijelu Austriju. Sigurno i brojne stručnjake kada pročitaju što je naveo kao motiv. Gotovo za nepovjerovati, piše dnevni list "Heute" večeras, i u naslovu navodi kako je motiv "za ostati bez riječi".

Tinejdžer je rekao da je brata napao i ubio zbog dugogodišnje svađe, navodi se. Braća su se navodno svađala oko "kućanskih poslova", rekao je glasnogovornik lokalne policije Heimo Kohlbacher za "Heute", pozivajući se na izjavu osumnjičenika. Izjava 14-godišnjaka, kako izvještava "Heute", sada će biti provjerena.

Državno tužiteljstvo u Leobenu naredilo je obdukciju, kako bi se utvrdio točan uzrok smrti 36-godišnjaka. Za ubojstvo osumnjičeni dječak danas je prebačen u zatvor u Leoben. Rodbina je u šoku i zbrinjava ju tim za krizna stanja. Kako je danas objavila policija, oružje ubojstva bila je sjekira, i to, navodno, ona ukrasna za zid. Međutim, kako je utvrđeno, ova kojom je počinjen zločin nije visjela na zidu, nego je ležala negdje na drugom mjestu u kući.

Glasnogovornik policije Kohlbacher je za austrijski list rekao da se radi o "deko (opp. ukrasnoj) sjekiri s dva noža i drškom od 50 centimetara". "Ali to nije sjekira koja se upotrebljava za sječu drva", napomenuo je. Istaknuo je da je 14-godišnjak svom bratu navedenom ukrasnom sjekirom "nanio porezotine i ubodne rane na gornjem dijelu tijela". 

VEZANI ČLANCI:

Tijelo 36-godišnjeg brata pronađeno je u ponedjeljak u kući u Kindbergu u Štajerskoj. Hitna pomoć je u ponedjeljak nešto poslije 13:30 obavijestila policiju da je u stambenoj zgradi našla osobu koja ne pokazuje znakove života. Hitnu pomoć su navodno pozvali stanari nakon nekih čudnih šumova i kretanja. Na lice mjesta potom je izašlo nekoliko policijskih ophodnji i odmah su se dali u potragu za počiniteljem zločina.

Djelatnici policijske postaje Kapfenberg i policajci s psima nedugo nakon toga uspjeli su u blizini njegove kuće i mjesta zločina uhititi 14-godišnjaka. Prema priopćenju policije, u ruksaku je imao sjekiru, i to ukrasnu, tzv. "Viking", izrađenu od metala, za koju se sumnja da je njome počinjen zločin. Braća su živjela u kući s roditeljima. Kako navode mediji, obojica braće austrijski su državljani.

FOTO Opustošeni gradovi, srušeni mostovi i uništene kuće: Europa se priprema za nove razorne poplave

German police arrest long-sought alleged Red Army Faction militant
1/95
Ključne riječi

Komentara 9

KE
kermitt
01:16 18.09.2024.

Ovima po zidovima u kuci vise sjekire i onda se cude kako je ovaj s njom ubio brata zbog kucanskih poslova..dok ostatak normalnog svijeta za ukras ima sliku na zidu ovi drze sjekiru. Ubiti vlastitog rodenog brata zbog kucanskih poslova...nemam rijeci! Sad ce u zatvoru imati vremena cijeli ostatak zivota za razmisljati sto je napravio.

Avatar Spalathos
Spalathos
08:32 18.09.2024.

Državljanin Austrije. A podrijetlo?

NI
nitkoinista
13:35 18.09.2024.

mozda pod kucanske poslove spada ciscenje dvorista. poplava nanijela 50 kubika otpada, na malom bio red za dvoriste pa pregorio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije