ŠOK ZA BROJNE POSJETITELJE

Balon s Oktoberfesta uzrokovao kaos u Münchenu: Tri vlaka zaglavila u tunelu, evakuirano 600 putnika

Official opening of the 189th Oktoberfest, the world's largest beer festival in Munich
Foto: Angelika Warmuth/REUTERS
1/6
30.09.2024.
u 18:01

Oko 2 sata ujutro tehničari Deutsche Bahna uspjeli su sanirati nastalu štetu, te su vlakovi ponovno počeli prometovati glavnom trasom u ponedjeljak ujutro, izvijestio je Deutsche Bahn

U nedjelju navečer se zatvorila glavna münchenska pruga te su tri vlaka ostala zaglavljena u tunelu. Naime, evakuirano je sveukupno 600 putnika radi kvara prouzročenog balonom obloženog folijom koji je iskliznuo iz ruke posjetitelja Oktoberfesta oko 18 sati, sumnja njemačka policija. Balon je odletio u tunel na postaji gradske željeznice glavnog kolodvora u smjeru Hackerbrückea i dotaknuo je električni kabel koji je bio pod naponom.

Nastao je kratki spoj te je nestalo struje i ništa više nije radilo, piše Fenix magazin. Nakon toga došlo je do pucanja nadzemnog voda koji je pao na vlak S3 koji je vozio prema Pasingu. Spasioci su zatim prvo evakuirali 300 putnika iz vlaka S3 pa zatim i 150 putnika koji su bili zarobljeni u vlaku koji je stao neposredno prije Isartora. Policija je zatvorila sve prilaze Oktoberfestu prema Hackerbrückeu, kao i sve ulaze na željezničke stanice. Zbog prekida u željezničkom prometu, prema informacijama Deutsche Bahna, taksiji s većim kapacitetom koristili su se kao alternativni prijevoz za putnike na redovnim linijama. 

Oko 2 sata ujutro tehničari Deutsche Bahna uspjeli su sanirati nastalu štetu, te su vlakovi ponovno počeli prometovati glavnom trasom u ponedjeljak ujutro, izvijestio je Deutsche Bahn. "Kratki spoj izaziva svojevrsnu eksploziju koja često rezultira oštećenjem stropa tunela i pantografa. Događa se i da kratki spoj izazove glasan prasak ili bljesak svjetla, što može naštetiti putnicima i željezničkom osoblju”, dodaju iz Deutsche Bahna.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Prizori kao iz Hitchcockovog filma: Ptice okupirale grad, stanovnicima zagorčavaju život

Official opening of the 189th Oktoberfest, the world's largest beer festival in Munich
1/14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije