OPTUŽENA ZBOG POVREDE TAJNOSTI POSTUPKA

Bankarica Mamićima odala kakve je podatke od banke tražilo tužiteljstvo

Zdravko Mamić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
21.06.2016.
u 14:51

I. P. se tereti da je Mamićima pokazala kakve podatke o njihovim računima traži tužiteljstvo iako je bila upozorena da je sukladno Zakonu o kaznenom postupku postupanje tijekom izvida tajno

Bankarica  I. P.  (41) optužena je zbog  povrede  tajnosti  postupka, a optužnicu protiv nje podiglo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu. Tereti je se da je kao voditeljica poslovnice Hypo banke 13. svibnja 2015., nakon što je joj je nadležno državno odvjetništvo dostavilo zahtjev u kojem traži podatke o računima pojedinih osoba i s njima povezanim društvima, s tim zahtjevima upoznala osobu na koju se oni odnose.

A ta osoba bio je član obitelji Mamić, jer je u to vrijeme USKOK provodio izvide vezano za njihovo  poslovanje. Koji mjesec kasnije, u srpnju, uhićeni su Zdravko i Zoran Mamić, Damir Vrbanović i poreznik Milan Pernar pod sumnjom da su iz Dinama izvukli oko 100 milijuna kuna, a prije koji mjesec ta je istraga okončana optužnicom koja još nije pravomoćna. I. P. se tereti da je Mamićima pokazala kakve podatke o njihovim računima tužiteljstvo traži iako je bila upozorena da je sukladno Zakonu o kaznenom postupku postupanje tijekom izvida tajno. Isto tako bila je upozorena i da je dužna kao tajnu čuvati sve činjenice i podatke koje je saznala iz dostavljenog zahtjeva kao i da odavanje tajne predstavlja kazneno djelo.

Inače,  prema  optužnici protiv braće Mamić, Vrbanovića i Pernara, u jednoj od poslovnica Hypo Banke u Zagrebu transferirane su uplate koje je Dinamo prvo uplatio na račun Luke  Modrića, da bi on potom taj novac podizao i  prosljeđivao članovima obitelji Mamić. Sve se odvijalo u istoj poslovnici, a na taj je račun s Modrićeva računa na račune obitelji Mamić, prema optužnici, prešlo oko 52 milijuna kuna.

>> Lovren: Moja je majka s mog na Mamićev račun prebacila 3,5 milijuna

Ključne riječi

Komentara 41

KA
kasuv
15:55 21.06.2016.

gospodo novinari sad se vratite u prošlost i pogledajte koje ste članke pisali o "herioni" LEPEJ,prisjetite se lp

MA
malino
15:55 21.06.2016.

ma dajte, Hypo banka, pa tamo je sve sto dise lopov.

DU
Deleted user
18:55 21.06.2016.

Jel ima jedna institucija da Maminjo nema svoje prste ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije