GRABAR-KITAROVIĆ:

'Banke se moraju odreći dijela profita'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Borna Filić/PIXSELL
16.01.2015.
u 16:12

Ovo je trenutak u kojemu i banke moraju pokazati socijalnu osjetljivost, poručila je novoizabrana predsjednica

Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je danas sve sastavnice državne vlasti, predstavnike oporbe, sindikata, nevladinih organizacija i banaka da brzo reagiraju i spriječe narušavanje standarda nekoliko tisuća hrvatskih građana koji imaju kredite u švicarskim francima, prenose 24 sata.

– Ovo je trenutak u kojemu i banke moraju pokazati socijalnu osjetljivost i odreći se dijela profita, pokazujući time da su i one spremne na društvenu solidarnost – rekla je u priopćenju novoizabrana predsjednica i pozdravila najavu Vlade za pronalaženjem mjera kako bi se ublažio negativan učinak rasta tečaja švicarske valute.

Dodala je da će predložiti premijeru Zoranu Milanoviću da upravo ova tema i mjere ublažavanja udara na korisnike kredita bude prva točka sjednice Vlade na kojoj će ona nazočiti.

– Najavljujem i da će prvi akt koji ću potpisati biti Zahtjev za ocjenom ustavnosti Ovršnog zakona – poručila je Grabar-Kitarović.

>> Ministar objasnio što država može napraviti za šokantan rast tečaja 'švicarca'

>> Franak 7,39 kuna, 
neće puno pomoći ni ukidanje kamata

Komentara 35

Avatar New_Fukasaky
New_Fukasaky
16:58 16.01.2015.

Sad će KGK šakom po stolu i franak odmah pada 20%.

Avatar gilgameš
gilgameš
16:42 16.01.2015.

Prije su banke bile te koje se pljačkalo, a sada su banke te koje pljačkaju.

Avatar Baroudeur
Baroudeur
17:03 16.01.2015.

Ona moze dati svoje misljenje, orijentaciju pa cak uci u konzultacije sa drugim drzavnicima ali nemoze sama zamijenit premijera, ministra gospodarstva, guvernera itd. Bilo bi pâmetnije da se svi ti ljudi udruze i rade u korist Hrvatske. Bez sloge nema nista od toga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije