Etnoglazba

Bend Kom3dija po državama bivše Jugoslavije promovirao Čakovec

'skopje_izv_var_090710'
Foto: ''
1/3
09.07.2010.
u 16:55

U svakom gradu u Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji na multimedijskom infopultu vrtjeli su turističku i kulturnu ponudu Međimurja te dijelili letke.

Mladi Međimurci članovi čakovečkog world etno benda Kom3dija vratili su se s turneje po državama i gradovima bivše Jugoslavije.

Redovito na Špancirfestu

Ti redoviti gosti varaždinske manifestacije Špancirfesta, koji na zanimljiv način obrađuju tradicionalne međimurske napjeve, proputovali su Srbiju i Makedoniju, a potom Dalmaciju. No njihovu turneju, nazvanu Pozoj leti!, čini posebnom to što su čitavim putem, ne samo tekstovima pjesama i molskom ljestvicom karakterističnom za Međimurje, reklamirali rodni grad i županiju.

Mirnodopski pohod

- U ovaj mirnodopski pohod krenuli smo naoružani štandom kulturno-turističke ponude Čakovca i Međimurja. Eltel nam je na korištenje dao multimedijski infopult na kojem su se vrtjeli spotovi Kom3dije i slajdovi turističkih i kulturnih priredaba u našem kraju. Za tiskane promomaterijale pobrinule su se turističke zajednice. Butelje vina osigurala je udruga Hortus Croatiae i TZ Štrigove. Kako je priča o Pozoju samo narodni mit, turneja ne bi bila moguća bez prave zvijeri od benzina i željeza, zvane kombi, koji je osigurao kafić Pictura – kaže frontmen Igor Baksa.

Mnogi njihovi stariji kolege tako bi mogli naučiti kako sponzorski i financijski zaokružiti turneje. Zaduženima pak za međimurski turizam to je bio dobar mig kako na još jedan način uspješno zainteresirati strance za Međimurje, koje ima što ponuditi.

- Miloš, Neven, Marinko i ja odradili smo 17 svirki. Putovanje nas je iscrpilo, ali nas je ispunila energija novih mjesta i ljudi. Nema odmora, nastavljamo sa svirkama na ljetnim festivalima u Čakovcu, Varaždinu i Štrigovi – kaže Baksa. Komedijina turneja zapravo je dio projekta „Pozoj leti! – tour 2010.", čiji je nositelj novoosnovana Udruga za razvoj kulture Etno. I sljedeće godine promicat će turističku ponudu Međimurja, na veliko zadovoljstvo turističkih radnika.

Ključne riječi

Komentara 6

DA
damirtankovic
01:09 10.07.2010.

Konačno neki normalan članak o hvalevrijednom projektu promidžbe turizma. Ne čudi me kaj nema komentara, jer dežurni \"komentatori\" su zauzeti na \"pravim\" člancima. I ako neko od njih dojde komentirat, mam se bu sve svelo na čisti idiotizam od politikantstva. Zato je i bolje da ih nema.

JA
japa
13:27 10.07.2010.

E moj Damire! Većina onih koje ti spominješ ni neznaju gdje je Čakovec i Međimurje.

DA
damirtankovic
00:51 11.07.2010.

Eto, došel je dragecV(eliki) i potvrdil teoriju da balkanci ostaju balkanci i da se nemreju promijeniti.Pored takvih zalupanci nemremo napred.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije