u srbiji antiratni prosvjedi

U Beogradu se zavijorile ukrajinske zastave, zapaljena ruska putovnica: "Putine Hitleru"

Foto: Twitter
1/4
06.03.2022.
u 16:37

Prije svega nekoliko dana u ovom je gradu održan još jedan prosvjed rusko-ukrajinske tematike - prosvjed podrške Rusiji, Putinu i ruskom narodu

Stop Putin, stop war - poručuju stanovnici Beograda. U glavnom gradu Srbije, zemlje koja je na glasu kao ruska prijateljska zemlja, održava se prosvjed protiv ruske invazije na Ukrajinu. 

Središtem Beograda odjekuju poruke podrške Ukrajini i ukrajinskom narodu, a preplavile su ga i ukrajinske zastave. Prosvjed je, kako izvještavaju tamošnji mediji, započeo paljenjem ruske putovnice. To je djelo ruskog državljanina koji je 2014. godine došao u Beograd i sada je u potpunosti ostao bez dokumenata.

Prije svega nekoliko dana u ovom je gradu održan još jedan prosvjed rusko-ukrajinske tematike - prosvjed podrške Rusiji, Putinu i ruskom narodu. Organizirale su ga desničarske skupine

Podsjećamo, kada su Ujedinjeni narodi usvojili rezoluciju kojom se osuđuje ruska invazija na Ukrajinu i poziva Moskva da odmah povuče snage iz Ukrajine, za usvajanje rezolucije glasala je i Srbija.

Predsjednik Aleksandar Vučić potom se obratio javnosti.

- Cijeli svijet je postao drugačiji i više ništa nije isto. Dogodile su se tektonske promjene na svjetskoj sceni, i Srbija se nalazi u izuzetno teškoj situaciji. Manje nego ikada postoji razumijevanje za poziciju Srbije i našeg naroda bilo gdje u svijetu. Gotovo da ne postoji predstavnik velikih zemalja s kojim nismo razgovarali. Srbija je suočena sa ogromnim pritiskom s time da malo tko želi čuti našu argumentaciju, onda vam je jasno koliko je naša pozicija teška - kazao je Vučić.

On je sinoć gostovao u Kuriru TV gdje je rekao da mu je francuski predsjednik Emmanuel Macron potvrdio da Ukrajina neće ući u Europsku uniju prije Srbije. 

-  Srbija će čuvati mir, stabilnost, brinuti o životima svoje djece. Naša pozicija je jako teška. S Macronom sam do sada imao najprijateljskiji razgovor. Rekao je da ni Ukrajina ni bilo tko drugi neće biti u Europskoj uniji prije Srbije - kazao je Vučić. 

VIDEO Putin želi popis zemalja koje su nametnule sankcije Rusiji


 

Komentara 42

DU
Deleted user
18:32 06.03.2022.

Vučler i Putler - dva kaplara zla u Europi.

AN
ante555
19:12 06.03.2022.

Ovo je samo predstava jer su dozivili ozbiljne kritike za cetnicku paradu prije dva dana, pa sad kao i oni su za Ukrajinu. Poznati srpski ciganluk, laz i obmana

KA
Kakodane
19:37 06.03.2022.

Koliko ih se skupilo ni ukrajinsku zastavu ne mogu pridržati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije