Sastanak SDP-ovaca na Neretvi

Bernardić mora otići, a Komadina kao v. d. osnovati stožer za euroizbore

sdp
Foto: Facebook/Jasenka Auguštan Pentek
13.08.2018.
u 10:01

Mladi gradonačelnici SDP-a u Pločama su “sastančili” i u subotu i u nedjelju u nešto širem sastavu kod svog domaćina Miše Krstičevića

Mladi gradonačelnici SDP-a sastali su se u subotu i u nedjelju u Pločama kod svog domaćina, gradonačelnika tog grada Miše  Krstičevića. Prema našim informacijama, na drugom se kružoku jučer okupilo šire društvo, oko 30-ak SDP-ovih načelnika, gradonačelnika, članova vodstva i županijskih organizacija. Prema riječima Miše Krstičevića, razgovaralo se o tome kako graditi jaki SDP i okupiti sve ljude u stranci kojima osobni napredak nije motiv za bavljenje politikom. O odlasku Davora Bernardića, kaže, nisu razgovarali.

S druge strane, naši izvori kažu da se na sastanku u subotu o Bernardiću ipak razgovaralo. Tu se pak okupilo „uže“ društvo, većina od osmero  SDP-ovih gradonačelnika, inače potpisnika pisma vodstvu  stranke u kojem se traže novi izbori u stranci, ali i u kojem su jasno kazali kako se ne slažu s načinom na koji Siniša Hajdaš Dončić i Peđa Grbin ruše aktualnog šefa Davora Bernardića.


Bernardić je “gotov”

Ta se skupina prije subotnjeg sastanka kod Krstičevića navodno sastala i s potpredsjednikom stranke Rajkom Ostojićem, a nakon sastanka vidjeli su se i s drugim potpredsjednikom  Zlatkom  Komadinom  na  Maratonu  lađa. Kako  doznajemo  od  naših  izvora bilo je razgovora o tome da je Davor Bernardić  “gotov” i da mora otići s mjesta šefa stranke. I to što prije, najkasnije u rujnu kako se suprotna ekipa, a tu se misli na tzv.  pučiste  na  čelu  s  Hajdašem  Dončićem i Grbinom, ne bi stigla bolje organizirati. Kako bi se to Bernardića natjeralo na ostavku nitko ne zna,  kao što nitko ne daje odgovor na pitanje zbog čega bi Bernardić uopće na to pristao.


– To  nije naš zadatak. To je sada na Komadini i Ostojiću – kaže naš izvor iz SDP-a i dodaje kako je na dvojici potpredsjednika najveća odgovornost i da Komadina mora preuzeti funkciju v. d. predsjednika minimalno do europskih izbora u slučaju da Bernardić ode,

Ti izbori druga su tema koje su se dotaknuli u subotu, a kako se može neformalno čuti, dogovorili su i da kao gradonačelnici “na papir” stave teme vezane za EU koje bi građane mogle interesirati kako bi se na temelju toga slagao program. Neki od sudionika sastanka zagovaraju opciju da Komadina, preuzme li stranku kao v. d. šefa, što prije imenuje i izborni stožer za euroizbore u kojem bi se, uz osmero gradonačelnika, našli i zastupnici iz “drugog klana”.

Euroizbori kao mamac

U  tom “drugom  klanu” smatraju da oni koji su Bernardića i doveli na čelo stranke, a danas ga na njemu i drže, mlade gradonačelnike i euroizbore
neće uspjeti iskoristiti kao mamac za obračun sa saborskim Klubom u  kojem  je  dvije  trećine  zastupnika potpisalo da  želi
 Bernardićevu ostavku.


– Mi smo u tome složni. U Klubu zastupnika nisu teletabisi, nego ljudi s integritetom. Ne može se govoriti da Bernardić mora otići, a predlagati ga za šefa Kluba zastupnika. Neka dođu na Glavni odbor i predlože njegovu smjenu pa ćemo razgovarati. Ovo što rade je degutantno. Igraju se sa strankom, ljudima – kaže izvor iz Kluba zastupnika SDP-a.

>>Pogledajte video - Kako će građani reagirati na poskupljenje cigareta i alkohola

Ključne riječi

Komentara 60

Avatar javorko
javorko
10:44 13.08.2018.

cetnici ojooj cetnici a gdje su vam aktivisti Marijana Mirt i onaj hrabri lik koji je zeni od 72 godine razbio nos?a gdje vam je milicioner koji je covjeku razbio glavu pistoljem?

JO
jozoblekic
10:39 13.08.2018.

Sad idite na sutjesku i ostanite tamo

Avatar kesizubac
kesizubac
10:44 13.08.2018.

Svi u SDPu se slažu ........., da se o ničemu ne slažu......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije