POSLJEDNJA NADA

Besplatna trgovina uskoro se otvara i u Slavonskom Brodu

Dalibor Vašarević
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
20.01.2015.
u 00:15

Dogovorena je suradnja s udrugom Hrvati iz Švicarske, a donacije se očekuju i od tvrtki, obrtnika, institucija...

Uskoro će u Slavonskom Brodu biti otvorena Besplatna trgovina, u kojoj će se siromašne obitelji i samci moći potpuno besplatno opskrbiti potrebnim prehrambenim i higijenskim potrepštinama. Projekt udruge Posljednja nada vrlo je brzo prepoznat i već je zaživio u Zagrebu, Krapini, Kutini i Gunji, a u Brodu će biti realiziran uz pomoć Volonterskog centra i udruge Zagrebinfo.

– Bili bismo najsretniji da se trgovine ovakvog tipa uopće ne otvaraju. Nažalost, gospodarsko-socijalna situacija učinila je svoje i sve je više građana kojima će ovakva trgovina i te kako dobro doći – kaže predsjednik Volonterskog centra Dalibor Vašarević. Organizatori projekta postigli su sporazum o suradnji s udrugom Hrvati iz Švicarske, a donacije se očekuju i od drugih tvrtki, obrtnika, institucija, udruga i građana.

>> Sisak u siječnju dobiva prvu socijalnu trgovinu

Komentara 5

VI
virgosinemacula
00:50 20.01.2015.

Ne zovite trgovinom nesto sto nije trgovina. Humanitarni centri za siromasne gradjane moraju biti pod strogom kontrolom da ne bi bilo spekulacija i iskoristavanja humanitarnih akcija, poput one gospodje sto je dolazila Audijem u pucku kuhinju po hranu.

Avatar efijantes
efijantes
01:20 20.01.2015.

neko če se i na tom obogatiti milion posto

DU
Deleted user
07:32 20.01.2015.

Usred ravne i plodne Slavonije otvaraju se ovakovi centri. A oko njih zapuštene zemlje koliko hoćeš. Zašto se ne udruže pa si sami ne proizvedu hranu. Možda zato što bi tu trebalo raditi, a kod nas je dobar dio ljudi zaboravio raditi i samo čeka kada će netko nešto dati zabadava. Da li možemo još niže pasti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije