PROMO

Betlethemskim svjetlom upaljena 4. adventska svijeća koja označava radost

Vinkovci u punom sjaju blagdana
19.12.2022.
u 11:02

Najradosniji kršćanski blagdan polako kuca na vrata. Večera je u Vinkovcima upaljena četvrta adventska svijeća, a upalila ju je Župa svetog Vinka Palotija. Posljednje upaljeno svijetlo može nam poslužiti kao putokaz da ne odustajem kao što to nisu ni Marija niti Josip jer su i oni bili tihi, zabačeni i neprimjetni. Ipak, učinili su veliko djelo. Na svijet su donijeli Spasitelja.

Četvrta svijeća upaljena je Betlehemskim svijetlom koje se ponekad zna ugasiti, no onoga koga nosi uvijek vraća na izvor i ponovno ga upali. Velečasni Ilija Sudar poručio je da o svijetlu koje palimo svojim životom trebamo razmišljati večeras.

„Četvrta adventska svijeća donosi ono posljednje što čovjeku najviše treba, a to je radost. Krenuli smo od vjere, nade, mira i ljubavi i kada sve to imamo onda smo radosni. Radost je nešto što nam ništa ne može uzeti jer ona dolazi iznutra, od Boga koji je u nama. Ako ga mi primamo u svoj život, on nama rado dolazi i ako po njemu živimo onda nas zaista ništa ne može smesti da na tome putu ostanemo. Kada smo na njemu onda smo dragi našim bližnjima, rado im pomažemo, rado na njih mislimo i rado ih usrećujemo”, kaže Sudar.

Dodaje kako imamo još punih tjedan dana, što nije malo, kako bismo ispunili dobre nakane, želje i odluke. Čast da upali posljednju adventsku svijeću pripala je učenici prvog razreda osnovne škole Magdaleni Pilj koja govori kako joj to puno znači te da je za nju to jedan jako lijepi trenutak.

„Za mene radost simbolizira to da cijeli svijet bude u miru i ljubavi, a za Božić svima želim da im bude lijepo i da ga proslave zajedno s Bogom”, poručila je Magdalena.

Jedna izvrsna poruka od prvašića, a upravo to je sve što čovjeku treba. Mir i ljubav kako mogao lako koračati kroz život.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije