Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Simbol Teksasa

Big Texa, 16-metarsku figuru kauboja, progutao požar

big tex
Foto: Reuters
1/3
20.10.2012.
u 15:27

Požar, koji se brzo rasplamsao, ostavio je tek metalni kostur kao bijedan dokaz postojanja nekoć najpoznatije američke monomentalne figure

Big Tex, 16 metara visoka figura kauboja koja je simbol države Teksas više od 60 godina, u cijelosti je uništena u požaru koji je izbio jučer uvečer u Dallasu. Požar, koji se brzo rasplamsao, ostavio je tek metalni kostur kao bijedan dokaz postojanja nekoć najpoznatije američke monomentalne figure.

O masivnosti ove neobične figure govori podatak da je Big Tex kauboj na sebi imao šešir zapremine 283 litre te 23 kilograma tešku kopču za remen. Svaki posjet državi Teksas, odnosno Dallasu, turisti su koristili i za obilazak Big Texa.

Gradonačelnik Dallasa Mike Rawlings već se oglasio putem društvenih mreža kako će glavni grad Teksasa dobiti većeg i boljeg kauboja 21 stoljeća. Policija još radi na utvrđivanju razloga izbijanja požara koji je progutao simbol naftom bogate američke države.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
15:54 20.10.2012.

U naslovu: Big Texa, 60-metarsku figuru kauboja,..... Na početku članka: Big Tex, 16 metara visoku....... 60 metara bi bilo da je gradonačelnik Kerum. Ovako - neka ostane 16 metara....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije