Smrzavanje kod Prnjavora

'Bijela smrt' ga zatekla iza kuće dok je pijan išao po drva za ogrjev

snijeg
Stojan Lasić/VLM/Pixsell
21.12.2013.
u 20:26

Smrznuti Branislav Tošić (42) živio je sam nakon što ga je napustila žena s dvoje djece.

Branislav Tošić (42) iz Gornjih Smrtića kod Prnjavora smrznuo se preksinoć u dvorištu svoje kuće u kojoj je sam živio. “Bijela smrt” zadesila ga je na pravoslavni Dan svetoga Nikole, a jučer ujutro oko 10.40 sati ukočenog ga je pronašao njegov ujak.

Pretpostavlja se da je nesretni čovjek prethodnu noć izišao iza kuće kako bi donio drva. Usput je pao i cijelu je noć ostao ležati na hladnoj zemlji.

Ispod minusa

- Vanjska temperatura danima nije izlazila iz minusa. Po izlasku je bio oskudno obučen, a na otvorenom je ležao između 12 i 16 sati. Radilo se o dobrom čovjeku, ali je sebi bio najveći neprijatelj. U posljednjih nekoliko godina potpuno se odao alkoholu. Iako su mu svi poznanici pokušavali pomoći i urazumiti ga, to jednostavno nije davalo rezultate - navode mještani, uvjereni da je Branislav i kobnu večeri bio pijan te da je alkohol kumovao tragediji.

Sestra pred porodom

- Prije nekoliko godina se razveo od žene, a njihovo dvoje djece ostalo je živjeti s majkom. Roditelji su mu umrli, tako da je sam ostao u toj kući. Vremenom, upao je u tešku depresiju. Nije išao po kafićima, nego je sam ostajao i opijao se. Vjerojatno je tako bilo i to kobno večer. Iz toplog doma izišao je na onu hladnoću. Možda ga je i to dodatno ošamutilo - pričaju mještani. Kažu da Branislav nije imao stalni posao, a izdržavao se od sezonskih radova, ali i od pomoći braće i ujaka.

- Sezonski je radio kod čovjeka koji izdaje šatore za svadbena veselja, proslave, pokope i slično. Bio je vrijedan, ali u ovo doba godine posao obično opadne, tako da u poslednje vrijeme nije radio ništa. Vrijeme je uglavnom provodio sam, a redovno ga je posjećivao ujak i rođaci koji su mu donosili hranu. Svi su ga pokušavali dignuti iz letargije u koju je zapao, ali alkohol je učinio svoje. Inače, ovih dana smo očekivali veselje, a ne tugu. Naime, Branislavova rođena sestra udana je u Sloveniji i očekuje prinovu. Doslovno je pitanje sata kada će se poroditi zbog čega neće ni moći prisustvovati bratovom pokopu - zaključuju iz ožalošćene obitelji Tošić.

>>Smrznula se pri ilegalnom ulasku u RH, 2-godišnje dijete preživjelo

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar kobra22
kobra22
10:33 22.12.2013.

Žalosno za sve !! Takva sudbina je dodjeljena tom čovjeku, koji je očigledno pao u depresiju, predajući se alkoholu koji je većim djelom krivac njegove smrti !! Ne sumnjam da je radan i dobar čovjek, koji se nije mogao nositi sa svojom sudbinom, te je sebe tražio u smoći i alkoholu!! Možda je tu djelom krivica obitelji i okolice, koja nije mogla prepoznati njegove ( Branislav ) psihičke poteškoće!! Neka ti je Branislave laka zemljica, kada ti nije bila na životu!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije