Biljana Borzan o EU Oscaru

S našim drugim djetetom na rodiljskom je bio muž

Foto: Biljana Borzan/Twitter
23.03.2018.
u 06:45

Na pitanjima ravnopravnosti spolova radim s jednakom energijom i voljom kao i na pitanjima prava potrošača, kaže Biljana Borzan

– Kažu da je iza svakog uspješnog muškarca žena, a ja bih rekla da je iza svake uspješne žene njezina majka ili, u mojem slučaju, moj suprug Vladimir, moja majka i moja svekrva. Sretna sam što sam imala cijelu “vojsku” iza sebe, ali mnoge žene nemaju tu mogućnost – izjavila je Biljana Borzan dok je u srijedu u Bruxellesu uzimala u ruke EU Oscar, nagradu za najbolje parlamentarce u 2017.

Hrvatska zastupnica izborila je „Mep Award 2018“ u kategoriji za ženska prava i ravnopravnost spolova. Jedina slavonska europarlamentarka majka je dvoje školske djece pa joj zasigurno nije lako živjeti na dvije adrese. Šestu je godinu u Bruxellesu. – Vrlo je teško u našem društvu, koje još dosta i konzervativno, kombinirati ulogu majke i imati određene ambicije, u politici ili u bilo kojem drugom segmentu koji ženu zanima. Najgore je kad se žena mora odreći svojih želja, snova i ambicija. Društvo je tu da joj pomogne koliko može, organizacijom vrtića, brigom za starije i slično. Međutim, obitelj je uvijek ishodište. Zaista sam imala sreće, s prvim sam djetetom ja bila na rodiljskom, a s drugim suprug, ne dijelimo kod kuće poslove na muške i ženske. Mama i svekrva uskaču maksimalno – rekla je Borzan. Kratak govor zahvale na dodjeli EU Oscara iskoristila je i da istakne važnost ratifikacije Istanbulske konvencije na razini EU. Biljane Borzan za nagradu je predložilo 29 udruga, domaćih i inozemnih.

Komentara 5

MV
Mijat vrdoljak
08:17 23.03.2018.

Poštujem bez fige u džepu ravnopravnost spolova ali, po mome osobnom mišljenu, porodiljski dopus trebaju koristiti isključivo majke iz više razloga i za majku i za dijete.

DU
Deleted user
09:01 23.03.2018.

Ova žena je žrtva izvrnutih vrijednosti. Nikakvo blago na svijetu niti bilo što veličanstvenije ne može biti od majke sa djetetom u prvim godinama života. Tako je kod svih vrsta u prirodi. Ništa za djetetovo emotivno pa i fizičko zdravljeje ne može zamjeniti majčin miris i dodir. Ovakve priče su zapravo jako tužne.

KM
kmerotrijeb
10:16 23.03.2018.

Jel još doji muž? Nego što si uopće imala dijete ako se o njemu brinu vrtić, svekrva i mama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije