detalji užasne prometne na murteru

Bio je drogiran, vozio prebrzo: Mladić (21) pokosio tri auta, ničeg se ne sjeća, pao u provaliju od pet metara

Foto: Dea Redžić
1/6
22.08.2024.
u 12:06

Vozio je prebrzo, drogiran i bez pojasa, pokosio tri automobila i pao u provaliju....

Mladić, 21-godišnjak, koji je jučer na Murteru skrivio tešku prometnu nesreću, razbio nekoliko automobila i sletio u provaliju duboku pet metara, vozio je neprilagođenom brzinom, bez pojasa te pod utjecajem droge. Večernji list na mjestu događaja snimio je nevjerojatne scene i razgovarao sa sudionicima nesreće i majkom mladića iz Vodica koji je čudom prošao samo s lakšim ozljedama. 

Zvuk sirena na otoku uznemirio je sve goste, ali i domaće stanovnike, a prvi su na intervenciju izašli vatrogasci iz DVD-a Tisno. Uskoro su stigli hitna pomoć i policija. Do njihova dolaska promet su regulirali pripadnici vatrogasnih službi. 

Mladić je odvezen u kolima hitne pomoći, a uspio je kontaktirati s majkom nakon nesreće.

Nesreća se dogodila poslijepodne na dionici između kampa Lovišće i uvale Kosirina, a 21-godišnjak iz Vodica, vozeći prebrzo iz smjera Murtera prema Tisnom izgubio je nadzor nad vozilom. Na cesti je izazvao potpuni krš i lom, pokosio je tri automobila. 

– Rekao mi je samo da se ničega ne može sjetiti... Čudom je preživio – uznemirena je bila majka mladog Vodičanina koja je odmah došla na mjesto nesreće.

Od ostalih sudionika, među kojima nema teško ozlijeđenih, doznajemo da je vozač iz desnog traka odjednom prešao u lijevi, pogodio automobil, nakon čega je došlo do sudara automobila koji su izbjegavali dodir s njim. O silni udaraca dovoljno govore snimke koje smo zabilježili na mjestu događaja.

– Nevjerojatno, ne znam koliko je brzo vozio, ali i ja sam bio mlad, pa nisam ludovao po cesti. Ne znam što se dogodilo, ali znam da je mogao izgubiti život i ubiti još nekoliko ljudi. Sreća nas je sve pratila danas – kazao je jedan od Murterina koji su sudjelovali u nesreći.

Policija je jutros objavila detalje prometne nesreće.

Zabio se u tri auta, pao u provaliju od pet metara 

"Nesreća se dogodila kada 21-godišnjak, upravljajući osobnim vozilom šibenskih registarskih oznaka bez uporabe sigurnosnog pojasa, nakon što je izašao iz preglednog zavoja, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju kolnika. Zbog toga izgubio je nadzor nad vozilom te prešao u prometni trak namijenjen vozilima iz suprotnog smjera, udarivši pritom vozilom u bočnu stranu osobnog vozila šibenskih registarskih oznaka. Nakon toga u nekontroliranom kretanju udario je u bočni dio osobnog vozila zagrebačkih registarskih oznaka, a potom i u treće osobno vozilo šibenskih registarskih oznaka, od kojeg se odbio te sletio izvan kolnika na zemljano-kamenu površinu, oko 5 metara ispod razine kolnika", javili su iz PU šibensko-kninske.

Bio je drogiran i vozio prebrzo

Zbog sumnje da je vozilom upravljao pod utjecajem droge ili lijekova, provedeno je preliminarno testiranje nad 21-godišnjakom i utvrđena je prisutnost droge u organizmu. U Općoj bolnici u Šibeniku 21-godišnjem vozaču okvalificirane su lakše tjelesne ozljede.

Protiv 21-godišnjeg vozača bit će podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dodaju u policiji. 

Komentara 6

TR
Tripoli
12:08 22.08.2024.

To treba u startu riješiti da se ne bi opet nedaj Bože ponovio Vir...

ZA
zagabria4
14:12 22.08.2024.

Toga će biti sve više ler država pušta dilere da slobodno šeću i dilaju. Čuvajte svoju djecu jer vam ih država neće čuvati

TR
tratincica68
13:58 22.08.2024.

Okrpi mu 20 god pa ce se za 15 min sve sjetit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije