NAPUHAO 2,45 PROMILA

Pijan izazvao nesreću pa pobjegao: Sada odlazi s mjesta direktora osječke gradske tvrtke

Osijek: Predstavljeno vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom kojeg će obavljati Gradski prijevoz putnika
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/2
18.10.2024.
u 11:24

Goran Pajnić na čelo GPP-a stigao je u travnju prošle godine, a nakon incidenta u Bizovcu sam je podnio ostavku

Goran Pajnić, poznati menadžer s bogatim iskustvom, nije više direktor osječkog Gradskog prijevoza putnika, i to zato što je poprilično pijan, u srijedu usred dana, izazvao prometnu nesreću i potom pobjegao. Zaustavila ga je kasnije policija i privela. Pajnić je već sutradan podnio ostavku, a Nadzorni odbor u petak ju je rano ujutro i prihvatio i odmah mu pronašao i zamjenu.

Odveli ga na triježnjenje

Kako je u četvrtak izvijestila policija, ne otkrivajući identitet, 51-godišnji Pajnić zaustavljen je u srijedu u Markovcu Našičkom pri redovitom nadzoru prometa. Policajcima je odmah bilo jasno kako je vozač pijan, a potvrdio je to i alkotest koji je izmjerio čak 2,45 promila alkohola u njegovoj krvi. Odveli su ga na triježnjenje i pustili na slobodu u noći na četvrtak, u 3.45 sati. Ispitan je potom u svojstvu osumnjičenika zbog prometne nesreće koju je izazvao prije nego što ga je policija zaustavila.

- Naime, utvrđeno je da je prethodno isti dan u Bizovcu, u 16 sati, skrivio prometnu nesreću nakon koje se udaljio s mjesta događaja. Upravljajući istim automobilom, prešao je u lijevi kolnički trak, gdje je udario u bok drugog vozila kojim je upravljao 20-godišnjak u suprotnom smjeru. Nastavio je vožnju prema Markovcu Našičkom, gdje je zaustavljen i alkotestiran. U nesreći, srećom, nije bilo ozlijeđenih osoba – izvijestila je PU osječko-baranjska. Za izazivanje prometne nesreće predviđena je kazna od 260 eura. Za bijeg s mjesta nesreće prijeti mu novčana kazna do 920 eura, ali i zabrana vožnje do šest mjeseci.

VEZANI ČLANCI:

Bogata karijera

Gradski prijevoz putnika oglasio se kratkim priopćenjem, ne komentirajuću incident. - Temeljem jučerašnjeg osobnog zahtjeva dosadašnjeg člana Uprave-direktora, Gorana Pajnića, na sjednici Nadzornog odbora održanoj u petak u 9 sati donesena je odluka kojom se razrješava Goran Pajnić te se imenuje Darijan Rudan za novog Člana Uprave - direktora tvrtke Gradski prijevoz putnika – priopćili su iz ove osječke gradske tvrtke.

Goran Pajnić na čelo GPP-a stigao je u travnju prošle godine, a dužnost je obnašao u jeku najvećeg projekta rekonstrukcije tramvajske infrastrukture u povijesti Osijeka. Stigao je tamo iz druge osječke gradske tvrtke, Vodovoda, gdje je proveo godinu i pol.

Iza njega je bogato iskustvo u privatnom sektoru. U bogatoj karijeri ovaj je diplomirani ekonomist bio na rukovodećim mjestima Zagrebačke banke, Nexe grupe, ali i Todorićeva Agrokora. U Zagrebačkoj je banci radio kao voditelj sektora kanala distribucije, dok je u Nexe grupi bio predsjednik Uprave u tvrtki Našicecement, odakle je i došao u Agrokor početkom 2006. godine. Prvi Pajnićev posao u Agrokoru bio je vođenje male tvrtke Belje kooperacija, da bi već u listopadu 2007. preuzeo predsjedanje Upravom Belja i na toj je poziciji ostao do početka kolovoza 2014. godine. Promaknut je tada za izvršnog direktora za poljoprivredu na razini Agrokora, što je uključivalo cjelovit agrarni biznis koncerna, odnosno i tvrtke izvan RH. Kormilo Uprave Zvijezde preuzeo je u kolovozu 2016., ali je otišao nakon dva i pol mjeseca.

GALERIJA Tko je imao najbolji pogled? Supermjesec priredio spektakl diljem svijeta, nebo nije bilo naklonjeno Hrvatskoj
Osijek: Predstavljeno vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom kojeg će obavljati Gradski prijevoz putnika
1/45

Komentara 4

BS
Blue_shirt
12:36 18.10.2024.

Veliki manager a tesko mu dati max 20€ za uber ili neki drugi taxi i vozi me doma. Sutra kad se glava razbistri posaljes nekog po auto... Ali kad je vec klopat i cugat za badava, tesko se odvojiti od 20€ , a sad suprskao i sefa i stanicu...

TH
than
12:17 18.10.2024.

Dobro je nabazdaren, ako je sa toliko promila uspio sjesti za volan i voziti.

MI
Mikroskop
12:12 18.10.2024.

I kakve veze ima njegov privatan zivot s ovim. ? Zasto bi dobio otkaz?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije