Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krao iz banki, kladionica, fine...

Bivši policajac dobio 13 godina zatvora za 18 pljački: 'Bježao je na romobilu'

Zagreb: Objava presude za niz razbojstava bivšem policajcu Denisu Sivri na Županijskom sudu
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
26.04.2024.
u 17:42

Lingart je MUP napustio 2021. godine na vlastiti zahtjev, a na sudu je ustvrdio da nije kriv, te da je ranije u policiji i na državnom odvjetništvu priznao samo zato što su ga policajci ucijenili

Bivši interventni policajac Denis Lingart (34) na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od 13 godina zatvora zbog 18 razbojništava i jednog razbojništva u pokušaju kojima je ukupno otuđio više od 80.000 eura. Prema optužnici, navedena kaznena djela počinio je između 24. veljače 2022. godine i 8. veljače 2023. godine.

Priopćila je to predsjednica sudskog vijeća, sutkinja Renata Pražetina Kaleb. Vijeće je kao otegotne okolnosti uzelo činjenicu da je Lingart prilikom planiranja i izvršenja kaznenih djela koristio znanje i iskustvo koje je stekao radeći kao policijski službenik, izbor lokacije, planiranje bijega i promatranje zaposlenika i njihova ponašanja, što smatraju dokazom upornosti koju je 34-godišnjak uložio u kršenje zakona, doznaje 24sata.

Osim toga, sudsko vijeće otegotnima smatra i ozbiljne posljedice za zdravlje djelatnika koji su bili žrtve razbojništva, dok su olakotnim ocijenili raniju neosuđivanost i to što je Lingart otac četvero djece za koju skrbi. Osim zatvorske kazne, određena mu je sigurnosna mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana, a mora i uplatiti 60.306 eura u državni proračun, ali i snositi trošak kaznenog postupka u iznosu od 8805 eura.

Podsjetimo, Lingart je pljačkao banke, pošte, Finine poslovnice kao i poslovnice Hrvatske lutrije diljem grada Zagreba. Uvijek je dolazio maskiran i planirao vrijeme pljačke prema tome kada je u prostoru najmanje ljudi. Bio je naoružan pištoljem kojim je prijetio djelatnicima, a u poslovnicama koje imaju zaštitare, njih bi uvijek prvo razoružao. S mjesta zločina više je puta bježao električnim romobilom.

Lingart je MUP napustio 2021. godine na vlastiti zahtjev, a na sudu je ustvrdio da nije kriv, te da je ranije u policiji i na državnom odvjetništvu priznao samo zato što su ga policajci ucijenili, navodno mu zaprijetivši da će kazneno prijaviti njegovu tada izvanbračnu suprugu. U međuvremenu su se oženili te je Denis uzeo njeno prezime.

VIDEO Izjava pilota koji je letio jednim od novih borbenih Rafalea

Komentara 2

NE
NervozniPoštar
09:10 27.04.2024.

Ekološki osvješten kriminalac koji je uzeo ženino prezime.

Avatar barba_arba
barba_arba
21:59 26.04.2024.

Ovaj je kao i Zoki- vajik u društvu uniformiranih lica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije