Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDE PO JOŠ JEDAN MANDAT

Bivši fotograf otkrio što u Bijeloj kući pričaju o Bidenu: 'Tjednima i mjesecima nasamo su govorili...'

First 2024 presidential debate in Atlanta
Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS
1/5
01.07.2024.
u 10:00

Osoblje rezidencije smatralo je da Bidenovi najbliži saveznici pokušavaju zadržati sve o njegovom zdravlju na niskom nivou

Nakon debate protiv Donalda Trumpa, mnogi raspravljaju je li aktualni američki predsjednik Joe Biden još uvijek u stanju voditi državu. Bijela kuća kazala je kako je Biden bio prehlađen te kako je zbog toga bio tih i povremeno teško razumljiv. S druge strane, ima onih koji ističu da je predsjednik sada takav na dnevnoj bazi. 

"Vrijeme je da Joe ode", naveo je Chandler West, bivši zamjenik direktora fotografije Bijele kuće, te dodao: "Poznajem mnoge od tih ljudi i kako Bijela kuća funkcionira. Reći će da je 'prehlađen' ili je imao 'lošu noć', ali tjednima i mjesecima nasamo su govorili ono što smo vidjeli sinoć - Joe nije tako jak kao što je bio prije nekoliko godina", navodi Daily Mail

Potpredsjednica Kamala Harris bila je pod pritiskom u napetom intervjuu nakon debate o tome kakav je Biden svaki dan. Naime, CNN-ov Anderson Cooper postavio joj je pitanje: "Osoba koju smo vidjeli večeras, predsjednik kojeg smo vidjeli večeras na toj pozornici, je li takav svaki dan?". 

VEZANI ČLANCI:

"Joe Biden s kojim radim svaki dan je netko tko dovodi ljude u Ovalni ured, republikance i demokrate, na kompromis na način koji je ovih dana nevjerojatan jer to se jednostavno ne događa, ali Joe Biden to može učiniti', odgovorila je, zaobilazeći bit pitanja.

Jedan bivši dužnosnik rezidencije rekao je kako se Jill Biden, prva dama, "tako zaštitnički ponašala prema predsjedniku". Od prvih nekoliko mjeseci na dužnosti, osoblje rezidencije smatralo je da Bidenovi najbliži saveznici pokušavaju zadržati sve o njegovom zdravlju na niskom nivou. Na primjer, tijekom vrlo vruće proslave Dana neovisnosti na južnom travnjaku 4. srpnja 2021., Biden se vratio u Bijelu kuću gdje su se vrata naglo zatvorila za njim tako da je osoblje bilo blokirano i nije mu moglo pomoći. 

Anketa objavljena u nedjelju otkriva da 72 posto birača ne misli da Biden ima kognitivne sposobnosti za još jedan mandat. To je povećanje od sedam posto u odnosu na istu anketu provedenu ranije u lipnju. 

 

GALERIJA Veliki prosvjedi u Izraelu, narod traži oslobađanje talaca i raspisivanje izbora
First 2024 presidential debate in Atlanta
1/12

Komentara 6

PL
plotto
10:17 01.07.2024.

A što bi pričali o njemu ,nego isključivo masne viceve.

PE
Penkalar
14:00 01.07.2024.

Srbi bi voljeli da Trump pobijedi jer misle da ce on puhati u ruske trube, a time i u srpske, ali naivci ste kad mislite da bi Trump bio Putinova marioneta! On bi bio prije svega americki predsjednik, pa ako se neciji interesi poklope, pa bilo i ruski, dobro, ako ne, hladno ce vas Trump otkantat.

Avatar Provokator1
Provokator1
10:57 01.07.2024.

bez obzira na izgovore, Trump će ga pregaziti k'o plitak potok.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije