želi bajićevu smjenu

Bivši pomoćnik ravnatelja Carine pred Saborom štrajka glađu

Robert Matijević
Petar Glebov/Pixsell
16.10.2012.
u 13:40

Zainteresiranima je dijelio dokumente nazvane "Sabrana nedjela Mladena Bajića", a osim novinara, primjerak je uzeo i HDSSB-ov Boro Grubišić koji je rekao da će ga "sa zanimanjem pročitati".

Dok glavni državni odvjetnik Mladen Bajić u Hrvatskom saboru zastupnicima predstavlja izvješće o radu državnih odvjetništava, na Markovu trgu pred zgradom Sabora štrajk glađu započeo je bivši pomoćnik ravnatelja Carine Robert Matijević koji želi upozoriti na deset godina lošeg rada glavnog državnog odvjetnika i traži njegovu smjenu.

>>'Da postoji trodioba vlasti, Sabor bi vas razriješio, a policija uhitila'

Zainteresiranima je dijelio dokumente nazvane "Sabrana nedjela Mladena Bajića", a osim novinara, primjerak je uzeo i HDSSB-ov Boro Grubišić koji je rekao da će ga "sa zanimanjem pročitati".

U "Sabranim nedjelima" Matijević je pobrojio 13 slučajeva koji podupiru njegovu tezu o lošem, neprofesionalnom i nekorektnom radu Mladena Bajića, koji, tvrdi, štiti organizirani gospodarski kriminal i korupciju, umjesto da se bori protiv njega. Iako je, nastavlja, još prije tri tjedna podnio zahtjev da ga se primi u Saboru kako bi im predao "Sabrana nedjela", do danas nije dobio odgovor pa se odlučio na ovaj mirni prosvjed dok se nešto ne poduzme.

Matijević je, podsjetimo, prije osam godina prvi put suspendiran s mjesta zamjenika ravnatelja Carine, a potom vraćen odlukom Upravnog suda. Tada je, sjeća se, prvi put stajao pred Saborom i tražio istragu, no nitko ga, tvrdi, nije doživljavao. Slična sudbina snašla ga je i imenovanjem novog ravnatelja Carine Mladena Barišića, koji mu je, kaže, priuštio i mobing uz suspenzije i degradiranje.

– Da je Mladen Bajić dobro radio svoj posao, onda država ne bi bila u ovakvom stanju – uvjeren je Robert Matijević.

Među dokumentima u "Sabranim nedjelima Mladena Bajića" jest i slučaj zamjene zemljišta u Zagrebu u Heinzelovoj i Branimirovoj ulici.

– Na dokumentu u kojem se tvrdi da je Grad oštećen u iznosu od dva do sedam milijuna kuna stoji potpis Mladena Bajića. Iako je potpisao da je tu riječ o kaznenom djelu, on nije poduzeo baš ništa da se slučaj riješi – kaže Matijević te još jedan slučaj izdvaja kao "vrhunac parodije" Bajićeva rada.

– To je slučaj Geotehnike u kojem je Hrvatskoj pred komisijom UN-a trebala biti isplaćena naknada od oko 13 milijuna dolara, no Hrvatska misteriozno odustaje od zahtjeva. Bajiću je dostavljena sva dokumentacija prema kojoj je trebao istražiti tko i zašto je od toga odustao, no umjesto da to istraži, on piše premijeru i pita njega misli li da je Hrvatska oštećena – objašnjava Matijević.

U "Sabranim nedjelima" su još pobrojeni i slučajevi krijumčarenja naftom, sirovom kavom, priča o Ini, Željezari Split, MUP-u...

Komentara 6

Avatar zbog- udbasa -beskucnik
zbog- udbasa -beskucnik
13:51 16.10.2012.

zato je onaj gospodin iz Hrvatske ---dobio -visoku poziciju u UN ,hehehehheh a svi znamo da je UN bio umjesan u trbovinu ljudskim organima,prostituciju.trgovinu oruzijem ,Plutonijem itd...heheheheh

OB
-obrisani-
13:54 16.10.2012.

Postovani! traži bajićevu smjenu Bivši pomoćnik ravnatelja Carine pred Saborom štrajka glađu Zainteresiranima je dijelio dokumente nazvane "Sabrana nedjela Mladena Bajića", * Smjena je moguca ako "sve dostupne dokaze proslijedite EK u Zagrebu i Monitoring grupi u Bruxellesu".Oni imaju mocju moc pritiska na HR vladu. To je bolje ucinkovitije i za vase zdravlje sigurnije. Lijep pozdrav!

SP
slučajni paradoks na vlasti
14:06 16.10.2012.

Ja bih tog čovjeka odmah uhapsio i po službenoj dužnosti imenovao glavnim državnim tužiteljem ili bar šefom carine. Tako "teške poslove" može obavljati samo onaj tko je dokazano "otkačen i zagrižljiv" a ne tipovi koji "klize niz vjetar" uz pjesmu "ruka ruku mije (a lice obadvije)".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije