DIO KRIMINALNE ORGANIZACIJE

Bivši zaposlenik Luke Ploče zbog krijumčarenja kokaina u bananama dobio pet godina zatvora

Dubrovnik: Policija održala konferenciju za medije nakon rekordne zapljene droge
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
17.04.2023.
u 15:03

Čokara i Oršulić tako su još u listopadu iste godine sve priznali i nagodili se s USKOK-om za blaže kazne, dok je Bebić djelomično priznao krivnju - kazao je kako je provalio, no dodao kako nije znao da je u pitanju bila droga, što mu sud nije povjerovao

Bivši zaposlenik Luke Ploče Goran Bebić, optužen zbog sudjelovanja u kriminalnoj skupini koja je realizirala krijumčarenje oko 60 kilograma kokaina u Hrvatsku, u ponovljenom je suđenju dobio pet godina zatvora

Podsjetimo, trojac je uhićen u ožujku 2021. godine kada su bili uhvaćeni dok su vadili kokain iz rashladnog dijela kontejnera s bananama u Opuzenu, a potom su bili i optuženi za krijumčarenje droge iznimne čistoće (80,6 posto), čija je ulična vrijednost najmanje 44,9 milijuna kuna, u sastavu zločinačkog udruženja.

Dogovor je tekao da je kokain iz Ekvadora putovao iza metalnih oplata rashladnog dijela kontejnera u kojem je tvrtka Frigo Bonsai uvozila banane. Inače, prenosi Dalmacija Danas, ta tvrtka je u vlasništvu obitelji bivše metkovske gradonačelnice, no oni tvrde kako nisu povezani s organizacijom, već su bili samo žrtva iste. Te je večeri poduzetnik Oliver Čokara došao iz Zagreba u Opuzen te donio tri torbe koje je dao Anđelku Oršuliću i spomenutom Bebiću. Oko ponoći uputio ih je u skladište gdje se nalazila droga te ostao u automobilu paziti na ulaz u tvrtku te radio-vezom dojaviti probleme. Ipak, policiju nije vidio te su svi bili uhićeni u akciji. 

Čokara i Oršulić tako su još u listopadu iste godine sve priznali i nagodili se s USKOK-om za blaže kazne, dok je Bebić djelomično priznao krivnju - kazao je kako je provalio, no dodao kako nije znao da je u pitanju bila droga, što mu sud nije povjerovao. Splitski Županijski sud tako je tada smatrao kako je bilo potpuno jasno da je bio dio kriminalne skupine jer je trebao za svoju ulogu dobiti deset tisuća eura. Određen mu je i obavezni pritvor, dok su na presudu žalbe najavili i zastupnica USKOK-a te branitelj Vinko Ljubičić.

>> VIDEO Napadačev otac posjetio kuću pretučenog mladića: 'Ubijene su dvije obitelji'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije