'NE VIDIM TU NIKAKAV PROBLEM'

Bizarnost iz Vukovara: Darko Dimić istodobno predsjednik u jednoj stranci, a šef podružnice u drugoj!

Darko Dimić i Ivan Penava
Branimir Bradarić
20.08.2024.
u 08:56

Ne vidim tu nikakav problem jer imamo još članova koji su u isto vrijeme članovi DP-a i stranke Ivan Penava nezavisna lista, kaže Dimić

Otprije je poznato kako je Hrvatska više nego bogata po broju političkih stranaka, ali ipak svako malo svjedočimo situacijama koje su više za rubriku "vjerovali ili ne". Jedna takva situacija dolazi iz Vukovara, gdje je jedna te ista osoba u isto vrijeme na čelu jedne političke stranke i na čelu županijske podružnice druge stranke. Riječ je o Vukovarcu Darku Dimiću, koji je već nekoliko godina predsjednik političke stranke Ivan Penava nezavisna lista i odnedavno je predsjednik podružnice Domovinskog pokreta u Vukovarsko-srijemskoj županiji! Naime, on je na tome mjestu zamijenio Josipa Dabru, koji je zbog obveza i nedostatka vremena podnio ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije DP-a.

Osoba od povjerenja

– Na izbornoj skupštini županijske podružnice DP-a izabran sam za predsjednika podružnice. I da, u isto sam vrijeme i predsjednik političke stranke Ivan Penava nezavisna lista, koja je i dalje aktivna i ima svoja stranačka tijela. Ne vidim tu nikakav problem jer imamo još članova koji su u isto vrijeme članovi DP-a i stranke Ivan Penava nezavisna lista. Nigdje ne piše da jedna osoba u isto vrijeme ne može biti član dvije političke stranke – rekao je Dimić za Večernji list.

Dodaje kako stranka funkcionira te da će članstvo odlučiti što će dalje biti s njom. Inače, stranka Ivan Penava nezavisna lista osnovana je krajem 2020., a u registar političkih stranaka upisana je 19. siječnja 2021. godine. Stranka je osnovana nakon što je Penava izašao iz HDZ-a te je kao član te stranke Penava u svibnju 2021. godine ponovno izabran za gradonačelnika Vukovara. Međutim, kako je u međuvremenu započeo koketiranje s DP-om, Penava je na parlamentarnim izborima 2021. godine bio nositelj liste DP-a za 5. izbornu jedinicu. U listopadu 2021. godine Penava je izabran za predsjednika DP-a da bi ubrzo poslije toga napustio stranku sa svojim imenom i prezimenom te njeno vodstvo prepustio Darku Dimiću, koji je jedna od osoba od njegova najvišeg povjerenja. U prilog tome govori i činjenica da je Dimić ulaskom u politiku, još dok je bio član HDZ-a, imenovan za županijskog pročelnika za socijalnu skrb. Izlaskom iz HDZ-a ubrzo je i smijenjen s mjesta pročelnika da bi bio imenovan pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje.

Dabro: Jednostavno ne stignem

Interesantno je i kako su s Dimićem i svi drugi izabrani gradski vijećnici stranke Ivan Penava nezavisna lista prešli u DP. Jedan od razloga zašto stranka Ivan Penava nezavisna lista i dalje postoji jest činjenica da na ime izabranih članova Gradskoga vijeća Vukovara i u Skupštini Vukovarsko-srijemske županije na prošlim lokalnim izborima ta stranka godišnje dobiva i određena financijska sredstva.

– Nisam više predsjednik županijske organizacije DP-a jer jednostavno ne stignem te sam to mjesto prepustio onome tko ima više vremena raditi na terenu. Nisam znao da je Darko Dimić predsjednik stranke Ivan Penava nezavisna lista. Slažem se da je malo neobično jer se ne radi o običnom članu stranke, ali mislim da tu nije nikakav problem jer imamo još članova koji su u isto vrijeme, uz DP, članovi još neke stranke – rekao je Dabro.

 

Komentara 15

RE
REYAM
09:36 20.08.2024.

Glavni cilj je povećati svoju imovinu i povlastice. Zato će se članovi seliti, biti žetoni ili biti članovi više stranaka ( uz naglašavanje velikog domoljublja).

Avatar Purger_1945_Kozara
Purger_1945_Kozara
09:59 20.08.2024.

Ono kad ti je domoljublje toliko veliko da ti je jedna stranka premala za ostvariti ga.

Avatar Asterix
Asterix
09:38 20.08.2024.

Daklem, lova je u pitanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije