UHIĆENA DVOJICA U MEĐIMURJU

Bježao policiji pa tvrdio da nije vozio, drugi prijetio da će ih ubiti oružjem koje nema

Zagreb: Jedinica za zadržavanje i prepratu PU zagrebačke na Oranicama
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
24.08.2023.
u 11:13

Policijski službenici su uz primjenu sredstava prisile svladali 31-godišnjaka te ga uhitili, a prilikom postupka 26-godišnjak je jednog od službenika odgurnuo te je također uhićen uz upotrebu sredstava prisile

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom i 31-godišnjakom s područja općine Pribislavec. Mlađeg muškarca tereti se za kazneno djelo napada na službenu osobu, a starijeg za prijetnju, objavili su iz PU Međimurske.

Incident zbog kojeg su pod istragom dogodio se 22. kolovoza malo prije ponoći u Ulici braće Radić u Pribislavcu. Osumnjičeni 26-godišnjak odbio je zaustaviti osobni automobil kojim je upravljao usprkos svjetlosnim i zvučnim znakovima policijskog vozila te se nastavio kretati navedenom ulicom. 

Kada se naposljetku zaustavio, izašao je iz vozila te pobjegao u obližnje dvorište. Na izdana upozorenja i naredbe da pristupi policijskom vozilu također se oglušio, tvrdeći da nije upravljao automobilom. Za to je vrijeme iz kuće izašao 31-godišnjak te počeo prijetiti policijskim službenicima ubojstvom, ističući da posjeduje pištolj.

Policijski službenici tada su uz primjenu sredstava prisile svladali 31-godišnjaka te ga uhitili, a prilikom postupka 26-godišnjak je jednog od službenika odgurnuo te je također uhićen uz upotrebu sredstava prisile zbog napada na službenu osobu. U navedenim događajima lakše su ozlijeđeni osumnjičenici i jedan policajac.

POVEZANI ČLANCI:

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, u srijedu 23. kolovoza pretražene su prostorije obiteljske kuće kojima se koristi 31-godišnjak, koji je prije pretrage policijskim službenicima predao zračnu pušku. U kući nije pronađeno vatreno oružje koje je muškarac tvrdio da posjeduje prilikom izrečenih prijetnji.

Protiv 31-godišnjaka će se podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu zbog neprijavljivanja zračne puške nadležnom tijelu te time počinjenja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, 26-godišnjak je novčano kažnjen.

Ujedno, protiv osumnjičenog 26-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela napada na službenu osobu te protiv 31-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te su potom predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

VIDEO Srušio ogradu da bi građani mogli prolaziti. Radnici hotela ih zalijevali vodom, otimali kabel...

Ključne riječi

Komentara 1

BF
bf23
16:15 24.08.2023.

Brazilci,naše blago. Pod hitno pojačati socijalu,zaslužili su

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije