ubio u obrani?

Bolje da sam u zatvoru nego da mi pališ svijeću

ubojstvo,Rijeka,Marin Ikica,Ramadan Mutiši
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
08.12.2014.
u 23:00

Palicom su ga već više puta izudarali, bojao se i rekao da će ga, kad su ga sustigli i kad nije imao kamo pobjeći, dokrajčiti

– Kad me tata posjetio u zatvoru i pitao zašto me ondje mora gledati, odgovorio sam mu da je bolje da me gleda u zatvoru nego da pali svijeću na groblju – ispričao je danas iznoseći obranu Riječanin Marin Ikica (23) pokušavajući opisati kakav je strah osjećao kad su ga pred kafićem na riječkim Podmurvicama okružila trojica braće Mutiši od kojih je bježao pokušavajući izbjeći sukob.

Palicom su ga već ranije više puta izudarali i bojao se, rekao je, da će ga dokrajčiti kad ga sustignu jer nije imao kamo pobjeći. Počeo je mahati nožem, pri čemu je jednim zamahom ubo Ramadana Mutišija i usmrtio ga. Optužen je za ubojstvo na mah. Ikica je opisao okolnosti nesretnog događaja rekavši da mu je neizrecivo žao što je sukob između njega i trojice braće Mutiši završio Ramadanovom smrću. Tvrdi da s ranijim obračunom jednog od braće Mutiši s njegovim prijateljem, zbog čega su se braća Mutiši iz obližnjeg romskog naselja spustila u njegovu ulicu, nije imao ništa.

Prema nalazu psihijatrijskog vještačenja, Ikica je bio smanjeno uračunljiv. U završnim govorima i tužitelji i obrana izjavili su da činjenice nisu sporne, no dok je za tužitelja riječ o usmrćenju, za obranu nije sporno da je riječ o nužnoj obrani.

>>Svjedok: Ikica se u krivo vrijeme našao na krivom mjestu

>>Ubijeni otac četvero djece htio je smiriti napadača s nožem

Komentara 6

ZJ
Zjako
09:53 09.12.2014.

U Hrvatskoj se NE-smiješ braniti pogotovo ako te napadaju trojica ili nedaj bože četvorica , još ako su pripadnici dobro poznatih manjina e onda si kriv ... Bem ti život.

MH
mrtav-hladan
11:06 09.12.2014.

Decko ispravno razmislja .. Tata je obican blento draze bi mu izgleda bilo da je sina posjetio na groblju Momak cestitam Ove asocijalne osobe pod hitno pohapsit preispitati I poslat na reosocijalizacijuoslat na reosocijalizaciju

ST
Startrack
14:02 09.12.2014.

Hvala ti Mario za branjenje ne samo sebe nego i Hrvatske. I cast ti sto si covjek. Zato u USA je dozvoljeno nosenje vatrenog oruzja da te nemoze svako i svasta maltretirat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije