Borovec: Nije točno da se Mafalanija sumnjiči za ubojstvo I. Hodak

Autori: Ivana Jakelić, Ivanka Toma
09.12.2008.
u 09:19

Osumnjičenika za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića Amira Mafalanija sumnjiči se, tvrdi najnoviji broj tjednika Nacionala, i za ubojstvo Ivane Hodak.

Prezentirajući tu tezu, tjednik se poziva na visoke izvore u srbijanskoj policiji, no osim sumnje da su ubojstva Pukanića i Franjića te Ivane Hodak povezana, ne navodi argumente za tu tezu.

Ističu, međutim, da je Mafalani mogući ubojica mlade odvjetničke vježbenice zbog toga što stanuje u blizini Zvonimira Hodaka i Ljerke Mintas-Hodak.

Uhićenje Amira Mafalanija

Zvonimir Hodak: Htio sam se ubiti nakon Ivanine smrti

Načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec danas je tu informaciju odbacio kao netočnu.

“Da je to tako, mi bi to objavili”, rekao je Krunoslav Borovec.

Iz neslužbenih razgovora s policajcima može se čuti kako postoje priče da bi Amir Mafalani mogao biti povezan i s ubojstvom Ivane Hodak, no za to nema dokaza.

Teorija da su počinitelji ubojstva Ivane Hodak te Ive Pukanića i Nike Franjića iz istog kruga u policiji se tretira kao jedna od mogućih verzija, kao što se do kraja ne isključuje ni da ova dva zločina povezuje isti nalogodavac.

Nacionalov tekst


Svi se križaju na spomen Nacionala

- Volio bih da napokon jednom Nacional napiše istinu. No, skeptičan sam. Ljudi koji su bliski službenoj istrazi, križaju se kada im se spomene taj tjednik. Istraga ima indicija, no nemaju ništa konkretno, koliko sam upoznat. Kada bi to bilo točno, kupio bih 100 Nacionala. Ovako pomalo gubim nadu - komentirao je Z. Hodak. (D. I.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije