Na raskošnom, svečano uređenom božićnom stolu najvažniji sastojak nije savršeno pečena purica, već ljudi koji se okupljaju oko njega.
Za Božić kuhamo više nego inače, dolaze nam gosti ili mi idemo k rodbini i prijateljima, a osim na hranu, jako pazimo da interijer odiše svečanom atmosferom. Pri sastavljanju blagdanskog menija, vodite računa o broju ljudi koji vam dolaze u goste te o tome što vole, ali i razmislite koliko ste vremena spremni izgubiti u kuhinji. Mi donosimo ideje za topla i hladna predjela koja, po pravilu, svi vole, a tu su, dakako, i tradicionalni recepti za savršeno pečenu puricu, najsočniju pečenku, odličnu sarmu...
Pripremili smo i neka iznenađenja, poput hrabrih, netipičnih jela, kao i prijedloge za vegetarijanske specijalitete. Ukratko – za svakog ponešto!
Bez domaćih kolača na blagdanskom stolu božićni ugođaj nije potpun. Pripremili smo za vas stare i dobro čuvane recepte naših baka, ali i one koji će vam pomoći da svoje ukućane i drage goste iznenadite modernim i neodoljivim slasticama.
Mučite se s dizanim tijestom, a vanilin kiflice nikad nisu prhke poput bakinih? Sve korisne savjete pronađite na jednom mjestu – neka vam ove godine svaki kolač uspije od prve!
U blagdanskoj atmosferi najviše uživaju djeca – uključite ih u pripremu slastica osmišljenih baš po njihovoj mjeri.
Ne propustite darove uz Večernji list – u srijedu 13. prosinca Slanu božićnu kuharicu, a u četvrtak 14. prosinca Slatku božićnu kuharicu.
Lijepe i sretne blagdane želi vam vaš Večernji list!