NAPAD NA INDIJCE

Božinović osudio nasilje u Zagrebu: 'Strani državljani postali su vrijedni članovi naše zajednice'

Zagreb: Jedan dan s ministrom Davorom Božinovićem
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
23.08.2024.
u 11:54

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović pozvao je sve građane da se odupru netrpeljivosti i predrasudama te da prijave svaku sumnju na zločine iz mržnje

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović osudio je nasilni sukob koji se sinoć dogodio u Centru Zagreba. Podsjetimo, Policijska uprava zagrebačka izvijestila je kako su dvojica 18-godišnjaka i jedan maloljetnik pod utjecajem alkohola fizički napali dvojicu stranih državljana u dobi od 27 i 52 godine. Napad se dogodio oko 23.30 sati na terasi ugostiteljskog objekta u Tkalčićevoj ulici. Božinović je poručio kako ga je pogodila vijest o incidentu te kazao da su napadnuti državljani Indije. 

"Ovaj čin nasilja potpuno je neprihvatljiv i u suprotnosti s vrijednostima koje kao društvo moramo njegovati. Bilo da se radi o stranim državljanima kao turistima u našoj sigurnoj Hrvatskoj, bilo da se radi se o stranim radnicima koji svojim radom i trudom doprinose razvoju našeg gospodarstva i koji dolaze poštenim radom prehraniti sebe i svoje obitelji. Strani državljani su postali vrijedni članovi naše zajednice bez čijeg doprinosa, pa tako i brojnih turista, bi naš životni standard bio značajno niži. Njihova prisutnost i rad omogućuju nam održavanje kvalitete života i razine usluga koje uživamo danas. Hrvatska se s pravom ponosi time što je među najsigurnijim zemljama na svijetu, ali ovakvi incidenti podsjećaju nas da taj status ne smijemo uzimati zdravo za gotovo", poručio je Božinović na svom Facebook profilu. 

Podsjetio je kako je jučer dao izjavu o važnosti zajedništva i poštovanja među svim ljudima te dodao kako ovakvi događaji upozoravaju na to koliko još posla imamo pred sobom. Istaknuo je kako za nasilje, posebice motivirano predrasudama, nema mjesta u našoj zajednici.

VEZANI ČLANCI:

"Oštećeni su odbili liječničku pomoć, no to ne umanjuje težinu zločina koji se dogodio. Policija je brzo reagirala, a počinitelji su privedeni. Slijedi kriminalističko istraživanje koje će razjasniti sve okolnosti ovog događaja. Razumijem da živimo u vremenu u kojem su promjene intenzivne i da svaka zajednica treba svoje vrijeme za prilagodbu, no i ovim putem želim jasno poručiti: nikakvo nasilje neće biti tolerirano", navodi te poziva sve građane da se odupru netrpeljivosti i predrasudama te da prijave svaku sumnju na zločine iz mržnje.

"Samo zajedničkim naporima možemo izgraditi društvo u kojem se svi osjećaju sigurno i poštovano, bez obzira na svoju etničku pripadnost, vjeru ili bilo koju drugu osobnu karakteristiku. Neka nam ovaj incident bude podsjetnik na to da moramo svakodnevno raditi na izgradnji društva temeljenog na solidarnosti, poštovanju i ljubavi prema bližnjima", zaključio je Davor Božinović. 

 

GALERIJA Trump, Bieber, Gates, Sinatra: Možete li prepoznati sve zvijezde koje su se našle s 'one strane zakona'?
Zagreb: Jedan dan s ministrom Davorom Božinovićem
1/15

Komentara 26

AN
AntePortas9
12:10 23.08.2024.

Kada stranci napadaju Hrvate, slijedi muk. Ni tko ni što. Cenzura u hrvatskom društvu.

Avatar DuxChroatorum
DuxChroatorum
12:52 23.08.2024.

Poljoprivredno, industrijsko i demografsko propadanje su vrijedni znaci trenutnog stanja u RH.

Avatar Asterix
Asterix
13:16 23.08.2024.

Normalno da su vrijedni kad ste istjerali vrijedne Hrvate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije